söndag 16 januari 2011

Yes!

Vill nyttja söndagens inlägg till att gratta lillasyster som innan helgen klarade av slutexaminationen av c-uppsatsen. Så med allting inlämnat kan hon numera titulera sig receptarie.

Grattis Jennifer!

(Kanske var det lördagens middagsbjudning som fixade biffen!?)

Amerikans hamburger plate! Allt utom bröden var hemmagjort.

Förutom smarriga strips, hade vi också lökringar (förutom de vanligt förekommande).
Här delar jag med mig av Faster Majbritts recept på köttbullar (de bästa enligt min mening) som även går att göra till biff/hamburgare.

För storkoket:

1 kg köttfärs (har själv bara använt på ren- och nötfärs)
3,5 tsk salt
1 dl vispad grädde
½ dl havregryn
½ dl ströbröd
1½ dl vatten
1 vispat ägg
vitpeppar efter smak

Havregrynen och ströbrödet får svälla i vattnet innan det blandas ner. Sedan steker jag dem i ugnen. Lätt som en blodplätt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar