måndag 30 november 2009

Julblomma

Har inte tagit fram något mer julpynt. Väntar fortfarande på att mannen i rummet ska bli; mannen i ett annat rum som inte är i det här huset...

Tills dess, inge julpynt. Känns trist, med tanke på allt fint jag har liggandes i lådor. Men eftersom det tillkommer ett rum, är det dumt att pynta i rummen jag har och sedan flytta till det stora rummet. Fast i och för sig, vet ju inte när han flyttar. Så jag ska kanske inte lägga upp för stora planer.

Antalet julblommor i mitt hus är lika med noll. Saknar doften av härlig amaryllis eller hyacint. Klart är däremot julegranen. Den står hos snälla morbror som huggit mig en. Det finns inget bättre än doften av gran och jul!

Tills vidare får jag visa mammas fina elektrifierade blomma, hon har i hallen.

Julen kommer tids nog till mitt hus, men just nu känns den fjärran... Likt en diamant i skyn eller kanske: Du som i Österland, tändes av Herran?

söndag 29 november 2009

Kransrajd och skyltsöndags-fynd

Jag har under helgen gjort två kransar. Först en till min kära mor, och när min svägerska fick se den, fladdrade hon med sina långa ögonfransar... Och vem kan säga nej då?

Kransen med hjärtat och den lilla rosetten är min svägerskas, och den helröda är mammas. Men nu känns det verkligen i fingrarna att sista kransen är bunden för i år. Eller, det beror på... The old and dirty feeling of guilt kanske dyker upp om någon känner sig bortglömd.

Sedan har lilla familjen varit på skyltsöndag. Efter att svägerskans krans var bunden, rafsade vi ihop den första jullunchen; lax, ägg, kalvsylta och rödbetssallad, sedan bar det av till hembygdsområdet och träff med Tomten. Skrutt var inte så stursk när hon fann sig, öga mot öga med den skäggige, röde mannen från Nordpolen. Hon blev stel som en pinne, och reagerade inte på tilltal. Hon till och med, trots sina gener, nekade till en godis. Då är man rädd!

Efter skräckträffen, åkte vi till lokala second hand-butiken och letade något vi kunde tänkas vilja ha... Och om vi ville!! Det blev shoppat för 240 spänn! Däribland ett par kängor, en burk, en utomhusljusslinga och två presenter.

Burken var helt underbar! Jag har kommit fram till att gamla burkar inte gör så mycket för mig, men däremot en färgglad, piece of sunshine... Mmmm... I love it! 50 kronor är ett bra pris för en burk av detta slag. Den rymmer numera familjens hårdbröd!

Sedan, vad kan det vara för present som döljer sig i detta paket? Ska visa på fredag, då 21-åriga lillasyster har öppnat det. Men det är inget som går av för hackor!

Har förövrigt vikt lådan med lock själv av ett vackert, hårt papper som jag fick av lillasyster.

Men nu vill jag avslutningsvis önska er en fortsatt trevlig första advent!

fredag 27 november 2009

Julfönster

Hittade dessa fina gardiner på lokala second hand-butiken.

Två kappor och fyra smågardiner för blott 20 kronor. Jag blev överlycklig när jag såg det härliga tyget och kunde inte tro min tur när de var så billiga!

Nu hänger ena uppsättningen i köket, och jag väntar bara på att Han som ska flytta, flyttar så jag får hänga upp dem i det rummet också!

Men jag har tjuvstartat lite med julpyntningen, jag vet! Men det var antingen det, eller så vänta tills på söndag. Förutom kransbindning imorgon, så är vi bjudna på sushi av lillasyster. SMASK!

Fredag är ändå den dagen som känns bäst!...

...ge mig då taco-paj, det gillar jag mest!

Ahhh, ännu en helg på väg. Några futtiga timmar på skolan, sen hämta skrutt och sen hem och bara pösa ut. Taco-pajen gör så gott som sig själv, och stressen får bara rinna av.

På lördag blir det ännu en kransbindning; min mor spelade på mina skuld-strängar. Så här går det till (en 2-stegs-strategi) när ens mor manipulerar och får sin vilja igenom...

Första misstaget sker i början av telefonsamtalet;
Jag: "-Vi gjorde kransar igår!"
*Åh nej, vad SA jag????!!!!*

Steg 1: Initial-fasen (krävandet)
Mor: "-Okej, gjorde du nån åt mig?!!"
(här börjar hon manipulera...)

andra misstaget;
Jag: "-Eh, nääääh, skulle jag göra det???"
*OCH VAD SA JAG NU DÅ??!?!??!*

Steg 2: Terminations-fasen (skulden)
Mor: "-Nä, det behöv du int."
(...och här har hon tonen av ett sårat rådjurskid)

Nu är allt kört, hon har mig som i en liten ask... För jag tycker om att göra kransar och jag älskar ju min mamma, så det är fan-i-mig bara att sätta igång och binda en kransjävel till!

Men det gör inget...

Jag älskar ju min mamma! Puss på dig!

Ska kransen vara röd- eller blå-dekorerad?

torsdag 26 november 2009

You're my favourite thing

En vas är min favorit. Den jag tar fram så fort jag får blommor (vilket händer ungefär 3 ggr per år! Födelsedagen, då jag köper en blomma själv och den sällsynta gången någon vill komma och hälsa på i vårt lilla kyffe (vilket jag hoppas blir ett stort kyffe snart!!!))

Köpte den på lokala second hand-butiken för 25:-, ett riktigt fynd. För den har det mesta jag kan önska mig. En till synes svart, men egentligen djupblå färg som endast syns i vissa ljus, blommor i guld och vitt. Mmmm... I love it!


Den liljebukett jag inhandlat förra veckan gjorde sig fantastiskt bra mot det svart-blå-guld-vita. Och jag tycker om liljor för deras maffiga blommor och jag gillar faktiskt lukten av dom. Det luktar mycket, men det luktar fräscht.

Tyvärr är det inte alla som uppskattade lukten (allergiker), så de fick flytta över till syrran (Ja, blommorna, inte allergikerna). Och jag hoppas hon tagit hand om dem, efter de direktiv jag gav henne... Nytt färskt vatten varje dag, en halv tesked socker samt ett nytt snitt. Törs jag gå över och titta? Det kan bli så att nästa gång det börjar klagas, så får allergikerna flytta!!

Sjukling

Det var knappast bra att röra sig så fort efter förkylningen. Sen att man inte kan inse att kroppen inte är fräsch är en annan sak. Men jag ska i alla fall ta det lugnt nästa träning. Det måste jag.

Blir kort idag, ska sitta på skolan och plugga. Lab-veckan närmar sig med stormsteg.

tisdag 24 november 2009

Nätauktion

Lovade ju mor att köpa några lampetter, och efter många missade bjudningar och så vidare, så lyckades jag äntligen pricka in ett par dubbelarmade lampetter. För 89:- exkl. frakt skickades dem... Nu var det bara dags att hitta några fina skärmar som skulle passa till, och det gjorde vi! För ca. 50:-, fick vi två par.

Efter att ha bytt sladdar på dem, satte mamma upp dem i nya hallen. Och jag tycker det blev riktigt fint.

Tänk den lycklige som fick ha en egen hall!

måndag 23 november 2009

Kuddkrig

Jag har sytt några kuddar.

Dom är varken superbra gjorda, eller gjorda enligt konstens alla regler. De är gjorda efter mina regler. Och det duger gott för mig!


Tygen hittade jag på lokala second hand-butiken, eller tyg och tyg... Det är begagnade dukar. Så jag fick hitta på olika lösningar för att undvika de konstiga fläckarna (skumt). Landskapskuddarna är mina favoriter, och att jag dessutom kunde koppla samman Västerbotten och Hälsingland gjorde åtminstone en i familjen nöjd. Pricken på i:et, grädden på moset, blev "Tre kronor"-knapparna jag hittade i Mammas knapp-skattlåda.

Priset för tyget till tre kuddar: 20:-, priset för arbetet, om jag tagit samma timlön som en skräddare; kring 120 000 kronors-strecket.

Men jag är nöjd!

Förresten, stolen kuddarna ligger i köpte Mamma på lokala second hand-butiken för ynka 150 riksdaler! Superfin!

söndag 22 november 2009

Nu är det jul igen...

...and I love it!

Det kliar i kroppen, det rycker och pockar. Nere i källaren ligger allt julpynt och skriker: "-PLOCKA FRAM OSS!!! VI VILL UPP OCH STRÄCKA PÅ VÅRA GLITTRIGA STÅLTRÅDSBEN!"

För att lindra abstinensen lite, bjöd jag över systerbarnen och systrarna (dock kom bara barnen) på lite kranspyssel. Tidigare år har jag gjort detta själv, men eftersom det är så roligt och dom blir så fina, tänkte jag att syrrans hus också skulle få lite pynt.

Vi gick ut och plockade på oss vad naturen har att erbjuda, sedan gjorde vi grunden med hö.


Efter detta fick flickorna sätta igång och pynta dem själv (ja, inte SIG själva, utan kransarna så klart); granris, mossa, lingonris, glitter, bollar, apelsinskivor, ja allt i pynt-väg!

Så här fina blev de!


Två hänger på systers hus; den till höger, i blått silver och svart, har S gjort, den juliga till vänster gjorde L. P gjorde en fin blå krans för stallet. Själv har jag gjort den röda med blå rosett.

Har även en boll med mossa nere på tork. Ska fundera om den kan vara inne, medan den torkar. Vill inte ha en massa boss och djur inne. För djur följde det med skogens pynt! Oh my gosh! Hade spindlar över hela mig; på axeln, armen, i dekolletaget (hur någon ville vara där är för mig en gåta, men spindeln fick stanna kvar för det är alltid trevligt med lite uppskattning), och sannolikt även i håret. Man ska vara glad åt allt man får!

onsdag 18 november 2009

Varning till känsliga tittare

Min knän är köttfärs.

Jag agerade tränare igår, då ordinarie tränare låg hemma med ryggont och sjukdom. Och redan förra veckan, i ett svagt ögonblick, lovade jag att jag skulle stå mål.

Så jag planerade träningen, men vad jag inte planerade var till den milda grad mina knän skulle ta stryk! FECK! Kände redan efter första uppvärmningen att det här inte gick. Jag hade på mig mitt knäskydd på vänster knä, men högra knät kändes lite skavt. Så i en paus sprang jag och letade reda på knäskydd till höger knä. Och redan då syntes slitaget. När träningen var avklarad var knäna o-roliga.

Och det var fruktansvärt o-roligt att duscha...

För att minska synintrycket gör jag bilden liten...

Det var damm på linsen, om ni undrar vad det är för svarta streck på benen. Damm-stubb...

DET ÄR VÄRRE ÄN VAD DET SER UT! shut your mouth!

tisdag 17 november 2009

Ram-a-lam-a-ding-dong...

Jag älskar ramar.

Jag

älskar

ramar!

Varje gång jag får chansen, dyker jag ner i gamla lådor; på second hands, loppisar, garderober... say the word: Ram... and I'll dive!

Ska därför dela med mig av alla mina ramar som jag med mycket möda och lite (med betoning på lite) pengar lyckats skrapa ihop!

Den dyraste ramen är den på mittersta hyllan längst till höger. Det är tre ramar i en... Sån där vik-historia. Köpte den på vårt loppismaraton i trakten kring Åmsele. Den kostade 50:-, men jag är supernöjd! Billigaste ramarna borde vara de som fanns med i en fyndlåda på auktion i Årskogen (Gnarpstrakten). Flera ramar, däribland de på nedersta hyllan och den största av ramarna, för 80:-. Och det var mer än 8 ramar, så under en 10:a styck! Yay! King of the castle!

Förutom ramarna, så har jag även fyndat den runda turkosa vasen på en second hand, troligtvis den här i Norsjö. Och på samma hylla står det en ljuslykta, den fyndade jag hemma i sommarstugan. Det var ett riktigt fynd! =) Tack mamma... Blomkrukan, med den orientaliska looken, köpte jag på grannkommunens second hand för flera flera år sedan. Det är tre krukor och tre fat, för 10:-!

Sista ordet: Ram-a-lam-a-ding-dong!

söndag 15 november 2009

MMS

Fick för några veckor sedan ett paket på posten. Visste inte vad det handlade om, så jag rev upp det och såg att det var linnena och sockarna som vi beställt med några kompisar. Men inte nog med det. Humoristen i familjen hade skickat med en SAIK-mössa. Och tvärsför som jag är, så håller jag inte av princip på SAIK. Jag har under hela mitt liv hållt på Modo, ett lag som går som tåget i tabellen; urspårat och försenat!

Men i alla fall, så visade jag min tacksamhet genom att skicka ett tack-MMS:

"Jag förstår inte, så fort jag tar på mig mössan försvinner allt förstånd!?"

Observera: Dubbelhackorna som knappt synbart finns med på kortet, har jag lånat för att göra effekten av en mindre begåvad person, lite tydligare. De finns inte där i vanliga fall!

För övrigt tog det flera omtagningar och timmars sminkning innan kortet blev bra. Jag KAN helt enkelt inte göra en dålig bild, det faller sig inte naturligt för mig. Jag är så kallad: photogenique!

lördag 14 november 2009

Second hand-vagn

Innan mitt och sambons liv berikades med lilla skrutt, letade vi med ljus och lykta efter en bra vagn. Det var dagligen in på diverse försäljningssidor på nätet och till sist hittade vi en modell som passade våra behov. Lätt och smidig, och med stora, breda däck som skulle gå fin-fint i snön. Sen gällde det bara att hitta någon till salu i närheten av oss. Vi hittade en fin en och sen var köpet avklarat.

Senast vi var ute med Iris i vagnen fick vi en snyltgäst...

Det är inte alla som kan säga att dom brukar ha Zlatan i vagnen!

torsdag 12 november 2009

Host host

Förhoppningsvis övergående, men än så länge ingen ljusning...

Ska sova mig frisk nu. Hoppas bara skrutt mår bättre än mig.

onsdag 11 november 2009

Besvikelse

Åkte till Arvidsjaur idag.

Trevligt att hälsa på tjockmagade kompisen. Däremot var det mindre engagerande att gå in på second hand-butiken.

Bara skrot, och det säger en hel del. För om inte jag kan hitta något av värde, då är det skrot. Fast det kanske är att ta i... Nån kanske har letat just efter den där trasiga lampan för 75:- (nedsänkt från 150:-)!!!

Nä, tacka vet jag den lokala second hand-butiken, den är guld värd! Får bara hoppas den blir kvar! Jag har ingen aning om hur ärendet har fortskridit... Någon som vet? Kanske dags för lite folkliga demonstrationer?

tisdag 10 november 2009

Soffan

Hittade för någon dag sedan en bild på två pinnsoffor, vitmålade med fårskinnstyg på sitsen.

Med tanke på att jag har en pinnsoffa, hemsk i färgen med ett äckligt tyg på sitsen, så kände jag mig inspirerad att göra den precis så. Men då kom jag på att jag faktiskt har köpt ett tyg, ett vax-tyg, som inte riskerar att bli superskitigt så fort man bytt. För med ett barn i huset så kommer ett fårskinnstyg att snart vara ett risgrynstyg. Så nu måste jag bara köpa waijt-måla (som min käre fars instruerade några utländska vänner, när de skulle måla med vit färg...). Sen får vi se om jag blir nöjd med tyget jag köpte. Men det blir jag, det var ett fint tyg!

Imorgon bär det av till Arvidsjaur. Får se om deras second hand-butik bjuder på något fynd!

söndag 8 november 2009

Fotbollsfest

Igår var det fotbollsfest.


Idag har det varit pappas fest.

Så nu ska jag snart åka iväg och hämta barnets far, så vi kan gratulera honom.

fredag 6 november 2009

Trött

Pluggandet blir lidande...

Är så himla trött, har varit det några dagar.

Kroppen är inte van att hålla igång så mycket!

Det började med måndag, huvudet var mört efter den långa resan hem, under söndagen. Så då blev det inte mycket studerande. Senare under dagen träffade jag på kompisen re.do, och vi stämde träff på lokala second hand-butiken. Väl där hittade jag en söt lykta för 25:-, stor men söt. Så den skulle jag ha (men då jag betalat den, bröt jag sönder luckan. Kul). Vi gick vidare ut till stora möbelavdelningen, och medan kompisen tittade i ett skåp, fick jag plötsligt ett infall att kolla på mattor.

Och där var den: The mother-fucking-earth-shaking-rug-mat-of-my-entire-miserable-life-kazam!

Jag frågade om pris, såg det i samma stund: 300:-. TINGAD! Det var inte läge att ifrågasätta...

Sen åkte jag och hämtade upp sambon, nu skulle vi nämligen skynda oss iväg och äta middag hos några av hans elever. Nervös inför den middagen knackade vi på deras hus, 3 mil från vårat. Det blev ett stort välkomnande, rundvandring i huset, och satta till middagen. Och det var dukat på golvet; gud vad spännande, och så maten; GUD VAD GOD! Med proppmätt mage, satt jag på golvet från kvart i 6, till 9, och Iris hade en-mans-föreställning. Hon fick uppmärksamhet upphöjt i 10, så hon trivdes.

Tisdag. Hände egentligen inget speciellt. Förutom innebandyträning. Kul med mycket folk igen. Det verkar har stabiliserat sig lite grann nu.. Kring 20 pers. Och det är jag så glad över!

Onsdag. Stressig dag. Inte på förmiddagen, för då var jag och Iris hemma själv, men sen skulle vi skjutsa min goa faster till Ica, så hon kunde handla och hämta ut paket. Sedan åkte vi en sväng på second hand-butiken. Kl. 15.00 åkte jag, Iris och lillasyrran och hämtade sambon på jobbet. Sedan vidare till second hand-butiken igen, och köpte mattan. Men när jag tittade på den, så upptäckte jag fläckar på mitten. Så jag frågade personalen om jag fick pruta ner den lite, och det fick jag. Fick den för 250:- och med på köpet fick jag en rengöringsburk. Hem med matt-åbäket. Skjutsade hem syrran, halv 4, och lämnade skruttungen där. Sen hem, bytte kläder och rem-körde till boxningen. Trött och slut, hämtade vi Iris kl. 18.00. Hem, gjorde mat, och bara varva ner. Trodde jag! Mamma och pappa var där så vi prata med dom, sedan kom storasyrran över och sa att vi skulle ta deras gamla kylskåp. Så det var bara att packa ur vårt gamla och in med det nygamla. Bara och bara - Jo jo! Fick en smärre depression senare under kvällen. Kring halv 12 började vi se True blood-avsnittet vi spelat in.

Torsdag. Försov oss tills dess att storasyster knackade på vid halv 8. Skruttungen ville inte vakna, ville inte ta av sig pyjamasen, ville inte äta välling, och ville inte sitta i bilen. Lämna sambo på jobbet och lämna dotter på dagis - det ville hon! Sitta med skolarbetet, jag sov sittandes med huvudet uppe! Hämta dottern 14.00, vänta till sambon var klar 15.00, hem - bytte om - lämna dottern hos syrran - boxning. Men eftersom jag hade möte så tränade vi bara en timme. Hem, hämta Iris, duscha, tillbaka till Norsjö 17.40, träffade resten av spelarrådet på Ica, handlade för fotbollsfesten, upp på Solia och duka, ner till Norsjö igen och planerade lekar (jag, min idiot, hade kastat bort det första papperet vi skrivit på!). 21.00 kom jag hem, då hade maten varit klar några timmar, men sambon hade tappert väntat på mig. Kom isäng halv 12.

Fredag, idag. Ville inte stiga upp. Till dagis, till skolan. Kl. 14.00 hämtar vi skrutt, sedan åker vi till Skellefteå, Coop och Jacks. Sedan ska jag lämna av sambon vid bussen till Sundsvall (han har skola i helgen). Därefter blir det besök hos kusinen och hennes nykläckta go-bit. Hem, sova, vakna...

Lördag. Ska skjutsa Iris och systerdottern till mormor och morfar, sen tillbaka till Norsjö och sen är det fotbollsfest. Efter festen som slutar kring 21.00-nånting... hem till mormor och morfar, och sova.

Söndag. Ska skruva fast handtaget i taket på bilen och hämta sambon i Skellefteå.

Sen är det en ny vecka! Ha, va kul!

måndag 2 november 2009

Långväga resa, IKEA-stopp och hemmagym.

47 mil bakom oss, nu är vi hemma igen.

IKEA bjöd inte på några överraskningar. Vi hade egentligen inget vi skulle köpa, vi handlade på order. Vi glömde till om med att titta på soffor, som vi sagt att vi skulle göra. Det blev bara snabb rundvandring.

Chai Latte, Panduro, ÖoB och Hobbex - Check. Team Sportia och köpte boxningshandskar - Check.
Vi klampade nämligen över en slagpåse på en loppis förr-förra helgen. 100:- för en nästintill ny. Så nu har vi en liten boxningshörna i källaren, där sambon svettades igår.

Så småningom ska vi ta ner resten av våra träningsredskap, så det blir ett litet hemmagym. Först ska vi införa att man får lägga en frivillig summa, sedan blir det avgift. Men in på avgiften ingår en vattenflaska (gammal 0,5L cola som fått etiketten bortriven så den inte går att panta), en t-shirt (nån av sambons gamla) och en personlig genomgång på vilken träning just DU ska göra för att optimera ditt byggande av kroppen. I dagsläget är utbudet: Boxning, pilatesboll, pilatesring, gummiband, rehabmatta, balansbräda och en hantel. Nu får SATS akta sig! Här ska det konkurreras!