tisdag 28 juni 2011

Bak-o-fram

I dagarna har familjen fullt upp: Packning och städning av vårt sedan fem år tillbaka gemensamma boende. På fredag blir det nämligen ett nytt kapitel som ska skrivas: Vårt hus's historia. Fram tills dess är det bara att sortera och gallra ut det vi vill ha kvar och det som får se sig om efter ett nytt hem.

Har öppnat loppisen för i år och förhoppningsvis gör vi av med fler saker än vad som införskaffats!

Så tills dess blir inte mycket skrivet på bloggen.

Vårt gamla boende, innan vi fick hela undervåningen. Notera det lilla krysset = vår enda fasta garderob. Fatta glädjen att snart ha 4 garderober - BARA i vårat sovrum! LYCKA!

Lev och må!

torsdag 23 juni 2011

Midsummer's eve

Idag bär det av till Gnarp.

Blir väl samma scenario som tidigare år: Sambon får sova på skäms-soffan... Tänk om jag skulle chocka karln så han måste ta hand om mig? Misstänker att det bara skulle resultera i att två sover på skäms-soffan.

Men den som lever får se!

Glad midsommar på er!

onsdag 22 juni 2011

Tatuering till familjen

Jag har försökt sälja in en hemmagjord tatuering till alla jag känner, men ingen verkar nappa på mitt Back piece-mästerverk.

Därför hamnar den här; till salu - till högstbjudande...

Jag har döpt den till Combo Banana och är inspirerad av Lejonkungen.

Enjoy:



tisdag 21 juni 2011

Möhippa

Erika snart fru Magnus
Söt som socker!



I fredags åkte vännen Erika på en storslagen överraskning; hennes sista ordentliga utekväll som ogift.

Resa till Skellefteå med diverse uppdrag och sedan sminkning, hår och uppsnofsning.

I've had the time of my life!

Jag missade att vi körde Olinda-läpp-pose:n
Apostlahästarna tog oss hela vägen till All star-bar och där dansade vi och drack till klockan 2. Sedan blev det Max och några kalorier senare bäddade blivande bruden ner sig, och två tappra själar begav sig hemåt vägen. Den minst tappra fick stanna till på en parkeringsficka och göra lite armhävningar för att vakna till... Klockan halv fem öppnade jag ytterdörren och kvart i fem kröp jag ner bredvid min älskade, varma sambo.



Hemma - 8 mils körning och några armhävningar senare.
 
Iris bukett
Dagen efter kändes på samma sätt som om jag hade halsat 2 sjutti-bumsingar... Upp och hoppa lilla loppa - köra till Skellefteå (igen) se sambon spela fotboll (snöplig förlust igen) och sedan kicka igång forden och åka de nätta 43 milen ner till Gnarp. Sambon hade skola söndag, så han åkte med sin far till Härnösand på söndagsmorgonen, jag och Iris stanna i Raskens till halv 3 och sedan åkte vi efter. 47 mil senare parkerade vi bilen framför vårat hus och nu blir det inga långväga resor förrän på torsdag, då bär det av söderut igen!

onsdag 15 juni 2011

Projekt - utemöbler

Visar stolarna vi köpte:


Kostade 800:-, för fyra stolar, ett stort bord, nya madrasser och ett STORT parasoll.

Min tanke är att slipa dessa och sedan måla dem i en läcker färg - lutar mot turkost. Har en bänk hos mamma och pappa som också ska få följa med och målas om. Det borde bli delicious! Borde i alla fall...

tisdag 14 juni 2011

Lever endast idag...

Hittade den hemma hos mamma och pappa, bland massa böcker som skulle slängas. Kunde inte stå emot!

Vem blir inte intresserad när man ser att framsidan liksom är fläckad med blod från en misslyckad middagsbjudning.

Men det är en bok enligt mina motton: Hela världens BILLIGA mat. Summerar det hela rätt bra. Hoppas bara den inte förespråkar om grytor gjorda på road kills.

Och recepten sen! Jag förstår varför den heter Hela världens billiga mat = därför att ingen vill äta det du tillagat - det vill säga: Du har matlådor för flera veckor framöver -> Billigt! (förstår helt plötsligt varför det är blodstänk på framsidan - kocken har försökt värja sig efter en bjudning)

Klicka på bilderna och inspireras till kulinariska mästerverk!

Mormors kalvlår? Ja, tack!

Varför i hela frikkin' ska man ha ättika i allt?

Varför inte överraska din käraste med lite frukost på säng? Här får du receptet som garanterar en morgon fylld av het älskog.

Barf!
Ja, får du ligga när du serverar följande, skulle jag vilja att du meddelar detta till mig (då måste jag nämligen bränna boken och radera internet så sambon inte får för sig något!)

måndag 13 juni 2011

Prutat och klart!

I fredags besökte vi äntligen Knut'n igen. Det var på tiden! Sambon skjutsade dit mig och lill-tjomp med förmaningen - köp inget för vi har inte med oss några pengar!

Jag hittade en liten kruka (typ 5:-) och två ringar (20:-) till mig och Iris (hade pengar till dessa, men knappt).

Sedan kom sambon och då blev det andra bullar: Han hittade nämligen en hylla (som jag också hade kastat ett getöga på, men inte vågat föreslå) som skulle passa perfekt i Iris nya rum. Lite ny färg och några tapetstuvar på lådorna, blir den nog marvelous!

100 kronor ville dom ha för hyllan, så jag körde stora prut-offensiven och fick det 25:- billigare = kruka, ringar och hylla för 100:-. "-Va? Jag? Snål? Självklart!"

I love doing shame biddings at flea-is...

Visualisera: Vit med Pip-tapet (i turkost, rosa och gult) på framsidan lådorna.

Det stora packar-taberaset har initierats. Hittills bara böcker och DVD-filmer.

Hatthylla till nya huset - blott en Jenny Lind-prydd peng.


Myrten och Kalla, fattas bara något lämpligt till den lilla som blev inköpt i fredags.

lördag 11 juni 2011

Oppfinnar-Ante

Sambon har länge velat göra en grill:

Nu är det gjort. I regnrusket tag han sig an uppgiften och svetsade och donade tillsammans med hans svärfar. Den ser bra ut, kan inte vänta tills den ska tas i bruk. Däremot skulle man gjort något åt det estetiska, kan inte se den stå mitt på vår nya altan...


Sambon är nöjd, min pappa är nöjd och då är jag nöjd!

fredag 10 juni 2011

Sommarsöt

Testade göra olika pajer under vistelsen i Gnarp.

Första kvällen blev det två ananaspajer. Inga konstigheter - har dock inga bilder på den, så då blir det inte heller något recept...

Andra kvällen hade vi köpt jordgubbar och i trädgården hämtade jag rabarber. Rensa-skölja-skära-sockra och in i ugnen. Där låg gubbarna och barbern tills de var mjuka och mosiga. Vispade vaniljvisp och hällde ut i ett förgräddat pajskal:

    • 150 gram smör
    • 3 dl vetemjöl
    • 1 dl strösocker
    • 1 tsk bakpulver
Sedan ställde jag in pajskalet och grädden i frysen, där fick det frysa ihop (jag fluffade till grädden med en gaffel då och då för att det inte skulle bli så kompakt grädde) medan gubbarbern kyldes ner. Sedan var det bara att lägga upp och servera.

Skulle nog inte bli sämre om man gjorde sin egen vaniljkräm.

SMUMS! Perfekt på varma sommardagar - kall och syrligt söt!

torsdag 9 juni 2011

A trip to Gnarp and a cold later...

Under långledigheten begav vi oss till sambons rötter. Vi kom fram på torsdagsnatten; 00.00 (ganska precis) och lämnade måndagsmorgon 08.47 (inte precist).


Lyckligtvis hade vi åkt ner just helgen då det skulle vara en storloppis på NIF-gården. Därifrån gick jag med en duk (5:-), en tillbringare (20:-) och ett tårtfat (60:-). Fina saker, men dessvärre känner jag mig lite lurad på tårtfatet - jag tyckte det var underligt att försäljaren hade 5 olika varianter av tårtfat, och de var dessutom så ovanliga. Hon sa till och med att det här var riktiga loppis-fat (men jag skyller på min snor-undanträngda hjärna som inte frågade mer) för jag förstod verkligen inte vad hon menade med loppis-fat... "-Eeeehhh, joooo... Vi är ju på loppis förstår du, därför borde du ju sälja loppis-fat..."


Blommor - såklart!
Det var först senare jag fick höra av andra försäljare att hon gjorde sina egna tårtfat med olika loppis-glas. Lite lurad känner jag mig, men fatet duger - men det fick inte följa med hem till Norsjö, stannar i Raskens. Det innebär att jag får fortsätta hålla ögonen öppna för ett ordentligt tårtfat. (Gluttade in på favorit-loppisen i Gnarp, men hennes fina kakfat var nertagna! DARN!).






Duken var helt i min smak, och även sambon såg skönheten. Tillbringaren, som egentligen är ett mått - men ska tjäna som tillbringare, fick också stanna i Raskens.

Vad var det med förkylning? JO - mitt lilla irritationsmoment i halsen bröt äntligen ut, men så klart vid fel tillfälle... Inte särskilt mysigt att tvingas sitta nerpackad under filtar, snörvla, snora och missbruka nässpray när man vill vara trevlig med familjen. Underlättar ju inte att det är + 30 grader i solen.

Skam den som ger sig!