fredag 10 juni 2011

Sommarsöt

Testade göra olika pajer under vistelsen i Gnarp.

Första kvällen blev det två ananaspajer. Inga konstigheter - har dock inga bilder på den, så då blir det inte heller något recept...

Andra kvällen hade vi köpt jordgubbar och i trädgården hämtade jag rabarber. Rensa-skölja-skära-sockra och in i ugnen. Där låg gubbarna och barbern tills de var mjuka och mosiga. Vispade vaniljvisp och hällde ut i ett förgräddat pajskal:

    • 150 gram smör
    • 3 dl vetemjöl
    • 1 dl strösocker
    • 1 tsk bakpulver
Sedan ställde jag in pajskalet och grädden i frysen, där fick det frysa ihop (jag fluffade till grädden med en gaffel då och då för att det inte skulle bli så kompakt grädde) medan gubbarbern kyldes ner. Sedan var det bara att lägga upp och servera.

Skulle nog inte bli sämre om man gjorde sin egen vaniljkräm.

SMUMS! Perfekt på varma sommardagar - kall och syrligt söt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar