måndag 25 oktober 2010

I went bananas

Helgen har varit smockfull med aktiviteter, fast vi egentligen inte gjort nånting.

Fredag: Hemma med Iris; lek och mys bara hon och mamma. När sambon slutade, kom han och hämtade oss och in till Norsjö och handlade lite, bland annat en vinterjacka till karl'n. När jag kom hem upptäckte jag att jag saknade bikarbonat till mina cookies = en tur till till Norsjö. Cookies bakades, och inmundigades.

Lördag: Sambon letade felet till varför inte vindrute-spolarna funkar på bilen. Han hittade den trasiga motorn och han hittade också hur man tömmer allt som finns i spolarvätske-behållaren. Innan han hittade den mekanismen, ställde han ingen hink på golvet för att hälla allt i = vårt garage luktar fräscht och lite spritigt... Sedan fick vi besök från Måggliden, och pizzabaket började. Pizzadeg på två jäst är för mycket, då vet jag det, tackar som frågar... (Det blir pizza till lunch idag också.) Kvällen toppades med Singstar, där höjdpunkten var när sambon och hans manlige kollega tog sig an André 3000's Hey ya!. Rap-partiet var en klockren tolkning à la Eilert Pilarm goes rap.

Söndag: En lugn hemmadag. Åkte in till Norsjö och pantade flaskor och burkar = hard cash! Väl hemma bakade jag mina favoritkakor: Banan-citron-kaka. Vi åt pizza till middag och sedan gick vi över till syrran och fikade; både mina kakor och Louise kladdkaka (en ny variant med bland annat; sirap och 2 dl kakao!) som var jättegod!

Idag händer det inte så mycket; det snöar och jag och skrutt tar igen oss efter en hård helg (hrm..). Måste börja ladda inför kulturlovets Mangakurs, finslipa tekniken och teckningen. Vi ska väl också försöka trycka i oss pizzan som är kvar. *Barf*

Recept till Banan-Citron-moln.

25 g margarin
2 ägg
1½ dl socker
Skal och saft från 1 st citron (my way - enligt riktiga receptet bara ½ citron)
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 st bananer
½ dl mjölk


Margarinet smälts och får svalna. Äggen och sockret vispas pösigt, sedan tillsätts citronskal och -saft. Mjölet blandat med bakpulver rörs ner i smeten. Bananerna mosas och tillsätts i smeten tillsammans med margarinet och mjölken. Hälls till en smörad form och in i en 175 gradig ugn, ca. 35 minuter eller tills kakan har en gyllengul färg. Jag gör dubbel sats och gräddar i långpanna, när kakan svalnat klipper jag ut små figurer och lägger ut på kakan innan jag pudrar över florsocker.


Lovely!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar