Förra helgen då käre svärfar och kära svärmor kom på besök, hade de med sig 'Fjärn-äpplen. Inte riktigt mogna sådana, men ack så trevligt i smaken. Man känner rent hur det drar ihop sig i käkarna, ända upp till öronen... suuuuuurt sa räven. Men i mosform blir det riktigt gott!
Så det var tanken, att mosa dem och fylla det gapande hålet i vår frys, dedikerat till mosburkar. Och om jag inte misstar mig, har vi mos till 2012...
För att mosningen skulle gå lättare, hade vi lånat låtsas-farmors (min faster) mosvagga, eller passeringsvagga. Så det gick undan! Allt blev klart inom loppet av tre och en halv timme. Medan skrutt tog sin lunchvila.
Det blev tre olika typer av mos: osötad (för de hårdnackade), sötad (för the sweet tooth's) och sötad med vanilj (för mig)...
Mosburkar i alla de möjliga former!
Guud vad duktig du har varit!
SvaraRadera