tisdag 28 augusti 2012

Förberedelser

Har nu kommit upp i det digra antalet 5, gällande hur många kaksorter som ligger nerfrysta och väntar på att bebisen ska anlända. Det är chokladbollar, kärleksmums, pitekaka, kanelkakor och eklöv (en mördegsvariant med citronskal.) Mums!

Värst är att det redan har börjat sina i antal. Det är visst någon som inte kan vänta på att bebisen ska ut, och kanske är det därför bebisen inte vill komma ut: hen trivs bättre där - där hen kan ta det lite lugnt och invänta nästa kak-socker-chock.

En bild från senaste baket.

Det luktar så gott om Mors bak...


lördag 25 augusti 2012

Besök

Igår fick jag och dottern fin-främmande, till dotterns mindre förtjusning...

Ett avgrundsvrål och en plats i mammas knä senare gjorde det möjligt för mig att närma mig och ta kort på gästen. Fantastiskt vackra varelser...



måndag 20 augusti 2012

Husets andra...

Det har brustit en knopp i husets andra orkidé:



Orken tryter lite nu på sluttampen, 7 dagar kvar till nedsläpp, så det blir lite loppisletande. Men vet inte vad jag letar efter, allt jag vill ha springer omkring som en virvelvind i huset eller ligger i tryggt förvar inne i magen.

tisdag 14 augusti 2012

På bebisfronten intet nytt

Nu bara två veckor kvar till nedsläpp. Alla inblandade är spända av förväntan och längtar efter att få se en röd, skrynklig guldklimp.

Och till allas glädje har nu solen och värmen hittat hit.

Här en bild på lillhjärtat, med bristningar och allt. Så ser min verklighet ut - men vilken underbar verklighet!


torsdag 9 augusti 2012

Många turer, utan tur...

Under sommaren i Gnarp hann vi besöka några loppisar och auktioner. Däremot inhandlades inte mycket för egen del, utan jag agerade mellanhand och handlade mest till älskade mor.

Det jag fick med mig hem var 4 ramar i metall, för att öka på min redan översvällande samling.

Ena ramen visade sig passa alldeles utmärkt till mitt Lars Nyman-tryck, så numera hänger den så fint i köket:


Sedan har ett mysterium fått sin lösning: Jag rånade vår sommarstuga på två koppar med fat - de är alldeles perfekt gjorda för att dricka te ur. Jag efterlyste ursprunget i följande inlägg. Och nu, snart 2 år senare läser jag om dem på två andra bloggar: Loppista och La mômes-old fashioned. Roligt att äntligen hitta något att kunna söka efter.

onsdag 8 augusti 2012

Dagens känsla

Har varit produktiv idag; städat flickrummet efter atombomben Iris.

Och då passar följande bild bra, det är nämligen så det börjar kännas...


tisdag 7 augusti 2012

Testar

Alltid roligt med nya gadgets...

Go go gadget fingers!


måndag 6 augusti 2012

35 år

Idag började sambon om att jobba efter veckor av semester och föräldraledighet. Efter jobbet, som slutar 16.00, skulle han hem, snabbt - kasta i sig mat - packa fotbollsväskan - och åka iväg på match. Allt inom en halvtimme. Därför kändes behovet av sällskap stor, med tanke på mitt tillstånd.

Jag ringde mor och hon lovade att de skulle kunna komma och vara med mig om det skulle gå en propp.

MEN, det var ju inte vilken dag som helst. Det var deras 35:e bröllopsdag, och istället för att åka och äta gott på tu man hand, fick de istället dröckt faijt-dotra.

Då tog jag tag i saken och gjorde en festmåltid i form av sushi.

Så nu sitter jag här: Ensam efter att de åkt och väntar på sambons återkomst - tjock, mätt och lycklig. Tack mor och far för en trevlig och härlig dag!

Vi fick dessutom go-väder! Lovely!

Inte nog med att vi ätit och mått gott - jag och mamma hann dessutom göra loppisarna osäkra. På Knut'n hittade mamma tre krukor, men på den andra inne i "city" där hittade jag mycket roligt! En läcker kjol för 30:- och tre skärp för sammanlagt 30:-. Ett av skärpen och kjolen är mina, de två andra fick dottern och systerdottern.




Försökte mig på att ta en profilbild med kjolen på, men med T-rex-armar är det inte lätt. Får be sambon om hjälp när han kommer hem.

fredag 3 augusti 2012

Vi är som sniglar...

Här har det varit tyst och stilla en länge tid. Anledningen stavas: semester. Vi har spenderat flera härliga veckor i soliga Gnarp.

Under våra veckor hemma har det hänt lite förändringar. Två lådor har fyllts med bebiskläder, vaggan är upplockad, BB-väskan är packad och det tyngsta jobbet av alla är klart; nämligen att flytta vår lill-stuga till tomten. Vi bar huset på ryggen, tack till alla inblandade!