fredag 30 mars 2012

Uppåt väggarna...

Idag är nästan hela väggen uppe. Det fattas bara en liten bit just vid fönstret, sedan är det fogen som saknas.



I blixtens sken syns inte den turkosa väggen lika bra, men vi är nöjda. Och jag kan tala om att jag är rätt sugen på att få duscha (tro nu inte att jag är lortig för att jag inte duschat sedan vi slet ut duschen... Jag HAR duschat och badat sedan dess, men lortig är jag i alla fall!

Dagens ros går till svägerskan Stina och kompisen Malini som räddade mig ur router-träsket. Nytt bredband och ny router... Kunde man självantända så är det väl vid sådana här tillfällen?

måndag 26 mars 2012

Golvet

Nu jädrar är golvet på plats, och det blev bra! Yay!



 Bara vi får dammsuga och skura lite så blir allt frid och fröjd. Nu väntar väggen!

Söndagen åkte vi hem till mormor och morfar efter att vårt finbesök åkt hem. Mormor och morfar var inte hemma i huset utan vid vindskyddet vid vår sommarstuga. Morfar kom med skotern och jag och Iris körde dit med den (morfar startade och tog den bullriga). Väl där åt vi mat tillagad på elden och torrkött - livets vatten, om man ska försöka sig på en jämförelse...

Sedan kan jag inte låta bli att vara mäkta stolt över skruttungen. Första snickringen (täljning) avklarad och det blev en kyrka...



fredag 23 mars 2012

För det är ingen vanlig dag...

Grattis min älskade sambo, partner, bollplank, älskare, livskärlek, själsfrände, på din 30:e födelsedag.


Puss på dig!

torsdag 22 mars 2012

Byggeriet klart!

Igår var sista dagen med snickaren, eller farbrorn med vitt skägg, som Iris frågade efter. Väggar, tak och golv är preparerade och nu är det bara för mattläggaren/kakelsättaren att starta.

Före lunch var han hit en sväng och förberedde golvet för lite flytspackel, sen kommer det att rulla på hoppas jag...
I duschdelen finns två spot:ar i taket, plus en fläkt som ska driva ut den onda fukten.



Hur kan jag ha sådan koll på vad hantverkarna gör här om dagarna? Jo, jag har nämligen varit hemma med världens bästa Iris, som denna vecka har varit en snorig, febrig och hostig tjej. Igår var hon feberfri, men hemma för konvalensdag, så imorse var hon väldigt glad att få återgå till dagisrutinerna.

Där hann hon vara i ca. 3h innan de ringde till jobbet och meddelade att hon kräktes. Rädd för magsjukan står hink och coca cola framme på soffbordet. Min teori är att hon helt enkelt blev för ansträngd, hennes små luftrör - fulla med slem, blev hårt arbetade och då blev det en kräk. Men men, vi får se...

tisdag 20 mars 2012

And then, it was darkness...

Nu har samtliga väggar kommit på plats, tyvärr är inte fönstret öppet. Hålet i väggen ska rymma tre glasblock, och hålet i muren ska muras vid varmare och mindre snöigt tillfälle... Tills dess mörker.

Väntan på kaklet infinner sig och med det annalkande börjar det med ens ljusna.



fredag 16 mars 2012

Stiltje

Idag: Sjuk hantverkare

Imorgon: Ledigt

Lovely!

Nu börjar vi helgen med wünderbar muzik!



Förresten: Nu har vi äntligen samsats om ett lämpligt golv till toan... Vi hade egentligen bestämt oss innan denna morgon, men när vi inte kunde använda en 3-meters bred matta, fick vi tänka om... På skämt drog jag fram en "ful" matta - mörkbrun med träimitation från Forbo. Och tro ni inte på fan att det var ju precis den "fula" vi inte visste att vi letade efter. Ska försöka rekonstruera dialogen:

Jag: -"Men den här vill jag ha! Höhöhö.."
Ante: -"Ja, eller hur... Höhöhö..."
Båda: -"Höhöh...h..ö.. men kanske?"

I slutändan var den inte så "ful" trots allt.

torsdag 15 mars 2012

Dag 4

Golvet på plats, liksom den underbara aromen av vattenlås gone bad...


Joy to the world!

onsdag 14 mars 2012

Dag 2

Så här såg det ut efter tisdagens arbetsdag:

Nya fina rör - De tunga 50-tals rören är borta, och shiny copper har tagit dess plats.

Byggmäster Bertils inspekterar...

...och godkänner bygget.

Väggen rakt fram blir dusch, och en turkost fond mot allt det vita kaklet.

Ett litet gupp på vägen: Vi kan inte lägga in klinker som vi tänkt, det skulle innebära att vi måste gjuta nytt golv. Det räcker inte med vårt vingliga trädäck...

måndag 12 mars 2012

Ursäkta röran, vi bygger om!

Äntligen, idag sparkade det lös: Den stora renoveringen på badhusgatan...

I vardagsrummet står duschkabinen, väggen mellan de två toaletterna är uppsågad, en del av toalettgolvet är öppet för röromläggning och toaletten står i ett hörn och skäms. Skönt att det kommit igång!




 Här ska det så småningom bli fason med lite kakel och klinker. Visualisera: Vitt och ljus turkost, det måste bara bli bra! Annat har vi inte råd med!

fredag 9 mars 2012

Släpp gardinerna loss, det är vår!

Jag har fått dille på gardiner med spets! Det senaste tillskottet kostade 20:- och gör sig fint i köket, mittemot spetsgardinerna i matsalen.

Hittade också lämpliga gardiner till vardagsrummet, de ska bara göras om lite... 60 koronas.

Det blev också en bok till Iris, och en liten gaffel till någon i nöd.