lördag 26 mars 2011

Good night sweetheart...

Min underbara dotter har under tiden farmor varit här, vägrat i sten att sova på dagarna. Vilket har medfört att hon är på strålande humör på kvällssidan, eller nä... Tvärt om skulle det vara.

Sedan har hon fått vanan att somna, knall och fall:



Älskade, älskade lilla gumman!

söndag 20 mars 2011

Snart förlorar jag oskulden...

Den fysiologiska gick förlorad för x antal år sedan, nu menar jag inte den...

Jag menar den man kan förlora när man börjar sälja sina surt förvärvade fynd på auktions-siter. Ska bli väldigt intressant om mitt skrot kan generera några slantar. Enda orosmomentet är frakt och fraktkostnad, det har jag INGEN aning om hur man sätter. Därför inväntar jag syster Yster som kan hjälpa mig.

Tills dess ska jag visa några fynd jag gjort under veckan.

På onsdagen gratulerade vi en tös som fyllde 1 år, och hennes mamma hade rensat huset på prylar. Paret som sålde huset hade lämnat kvar massa saker som hon nu ville göra sig av med. Och jag hade sedan tidigare lovat att jag kunde förbarma mig över sakerna och lämna in resten till Knut'n. Nu med detta sagt; däremot hade jag föga trott att det skulle vara halva huset som skulle skickas bort. Ovannämnda syster höjde ett ögonbryn när hon såg allt jag skulle ha med mig hem. Men men, lovat är lovat!

Bland hennes saker hittade jag lite smått och gott:

 Två fina glasföremål, tillbringaren är jag stormförtjust i!

 Två fina ramar och en jultomte

 En jul-ljusstake och: Äntligen, en pälsmössa - har letat en länge. Nu vill jag förtydliga att det inte är pälsen som är det viktiga, utan typen av mössa. Hade det varit fuskpäls hade det varit lika bra. Jag får väl ge mössan en värdig begravning dagen jag inte vill ha den längre.


På fredagen åkte jag till Knut'n, först en gång och sedan en gång till (för att köpa skärpen från förra inlägget). Hittade mycket fint:
En söt väggbonad, 30:-, som numera pryder lillskrutts rum.

 En stor och fin duk - SUPER! 10 kronor.

 Fyra stycken hammarplast-äggkoppar: 20:-

Perfekt till påsk!
Hoppas ni haft en trevlig helg!

lördag 19 mars 2011

Auktionklänning

Igår var det innebandyavslutning, i mångas tycke det bästa med att träna i ett lag. Jag skulle få klä upp mig, och sånt ser jag allvarligt på.

Planerna för kvällen var middag och trivsel, så det var inte frågan om byxor... Här skulle det slås på stort och jag ville lufta benen. Därför fick det bli det senaste auktionsfyndet: en gulsvart klänning (köpt på auktions-site för 142 kronor). Till den hade jag köpt lila strumpbyxor och det enda som saknades var ett lämpligt skärp (I love skärp). Självklart kom jag på att jag saknade skärp under fredagen, så det fanns inte så mycket tid att leta reda på ett. Jag använde en livlina och ringde en vän. Tyvärr kunde min förfrågan besvaras, så jag fick tokköra till Knut'n precis innan stängning och till min lycka hittade jag 3 skärp som kunde passa. 5 kronor per skärp var ett bra pris.

Jag valde det breda skärpet och det blev pricken på i:et.

Redo att åka!

Behöver jag säga att kvällen blev lyckad?

måndag 14 mars 2011

Gott,Gott,Gott,Gott,Gott,Gott,Gott,Gott....

Låter rubriken och bilden tala helt för sig själva (nästan)...


Syrran och svägerskan tyckte antagligen att min ugnstorkade rensida var marvelous... Lägg sedan till utsvultna magar, trötta ben och kalasväder så blir resultatet dessa ansiktsuttryck.

onsdag 9 mars 2011

Påskfynd

Förra veckan besökte jag och Erika Knut'n. Hade på förhand hört att de plockat fram påskprylar, så jag såg min chans att fylla på förrådet med härliga fynd.


Mycket riktigt: Jag hittade flera dukar och porslinsfigurer. Allt för det nätta priset; 105 kronor. I priset ingick dessutom en underbar kökshandduk med det roliga namnet: "Räkost", fast läser man ordentligt ser man att den heter Råkost. Men inte lika roligt i mitt tycke.  Dukarna figurerna står på köptes in förra året, och dom skrev jag om här.

Vad ska jag göra med allt påskpynt då? Tja, inte vet jag... Det får väl ligga och gro i påsen i källaren, tills påsken anländer, sedan under några intensiva dagar stå framme (under tiden vi är i fjällen), för att sedan stökas bort utan att jag hunnit titta på dem i mer än 5 minuter. Men det var billigt i alla fall!

Tupparna kostade 30 respektive 25 kronor. Den svarta är helt underbar och den blå har så härliga färger!

En liten symbol för den kycklingmamma jag är, helt klart värt 15:-!

Dukarna en 5:a styck.


5:-!!

"Räkost"
Jag älskar Knut'n!

tisdag 8 mars 2011

Sol idag på Solia

Vid 11-snåret klädde sig mamma och dotter, varma chokladen kokad - sådär lagom söt och chokladig och mackorna till mackjärnet förberedda. Vi marscherade över till andra huset och hörde om dom skulle med till vindskyddet. Men icket... De hade dragit igång det stora maskineriet och skulle upp till ortens slalombacke, och vi hängde på.

Där la vi vantarna på det enda vindskyddet och där satt vi resten av dagen. Skönt med väder som tillåter bara täckisar och tjocktröja. Chokladen och varma mackorna tog slut, det gjorde även dotterns krafter. Hon stöp i famnen på mig och vaknade knappt när jag satte henne på bob:en då vi skulle åka hem. Nu ligger hon och sussar så sött på sofflocket.

Jag och Iris fick agera element åt pudeln Zlatan. Han är inte gjord för temperaturer under +18.

Förutom att leva friluftsliv har jag fotat den senaste möbeln. Ett hemmagjort bord från 1963 (enligt signaturen), bordsskivan behöver få sig en omgång av slipen, men det är lätt fixat (a-hum). 80 riksdaler fick jag ge för bordet, och det tycker jag det var värt. Ska fundera om jag ska lägga på mosaik så det blir ändå mer likt mitt lilla soffbord.







Sista bilden är från mitt avokado-projekt. Nu jävlar ska jag få liv i nån av dom!

måndag 7 mars 2011

Al Fungi

Idag är första dagen på sportlovet.

Sportlov innebär att jag har lite mer tid än vanligt att sitta ned vid datorn, ta kort och eventuellt blogga om jag har något vettigt att skriva.

Under gårdagen var det superväder! Vi var ute hela dagen, eldade och kokade korv. Med skinande sol, en trä-pinne och kniv fick jag ge utlopp för min kreativitet: en svamp.



Det kanske inte är den vackraste svampen ni någonsin sett, men den var roligt att göra.

Nu ska jag ladda inför skidskyttet.