fredag 26 februari 2010

2 nyheter

Här har det hänt grejer på lampfronten.

För någon vecka sedan hittade jag en passande lampskärm till min vackra bordslampa. Min plan har varit att hitta en fin skärm-ram, som jag kan färga i en passande färg. Ännu har jag inte kommit på vilken färg som passar lampan bäst, så den får fortsätta vara vit. Innan fanns ett härligt, porrigt tyg med grön frans. Hade det inte skurit sig ohyggligt med lampfoten, hade jag kanske haft kvar den för lite vardagserotik. Skärmen med det porriga tyget gick lös för 20:- på lokala second hand-butiken.

Den andra lampan är ny för vårt hem. Idag flängde jag och min mor runt i samhället. Vi stannade av vid ett hus där det var ombyggnationer och på bordet stod en lampa, som jag såg för flera månader sedan då jag gick in i det huset. Den gången hängde den i taket och det var inte tiggar-läge. Men idag stod den som sagt på bordet, med sladden avklippt. Lite försynt frågade jag: "-Vad ska ni göra med den här lampan??". Och då fick jag den! Eftersom jag inte har någon skam i kroppen såg jag snabbt till att roffa åt mig lampan och gick (läs gick ner i seger-split) ut till bilen. Nu ska jag bara fixa sladdarna och byta glödlampa till en mindre iögonfallande. Tror den ska få börja hänga i något fönster. Sedan får vi se vad som händer med den, men jag ska inte göra mig av med den!


Tack Långe Farbrorn, jag är SÅÅÅ glad över lampan!

tisdag 23 februari 2010

Uppdatering

Arbetet fortgår...

I nuläget har 31 svärmorsrutor sett dagens ljus, och en 32:a är på väg. Har räknat ut att det behövs kring 150-200 för en ordentlig filt, så det är bara att virka på!


Funderar om jag ska ta och virka några med grönt också. Kanske testar, så man får se.

torsdag 18 februari 2010

The apple of my eye.

Mina! för att citera min älskade dotter. Allt som är "hennes" benämner hon som: Min! Och det kan vara allt ifrån leksaker, kläder, mat, personer och djur. Just nu lägger hon beslag på mina inomhusskor, tydligen gäller inte lagen om att jag har på mig dom. "I tal moon".

Här är iaf mitt bidrag till bildtävlingen.


You're the apple of my eye!


måndag 15 februari 2010

Svärmorsrutor

Har länge velat hålla på med något kreativt. Målandet nere i källaren har stått stilla, det känns tungt att gå ner i kalla källaren när vi har det så mysigt här uppe. Fick dock leva ut mina konstnärs-drömmar för över en vecka sedan. Handledaren på skolan kom in till mig och frågade om jag inte ville rita en bild till bildtävlingen, det var nämligen så få inlämnade bidrag. Så jag knåpade ihop en bild som i slutändan blev riktigt bra. (Lägger in bild senare). Och min mamma ville också lämna in ett bidrag, så hon tyckte jag skulle lämna in ett kort jag tagit på henne och Iris. Så jag valde ett jag tycker bäst om, och skrev en liten text. Det blev allmän röstning under kärleksveckan... På fredagen annonserades vinnaren, och min bild och mammas bild fick lika många röster, så det blev delad seger. Så jag är nöjd.

Torsdagen innan var också en lyckans dag. JAG KLARADE TENTAN! Fick till och med C, vilket är otroligt. Jag hoppades på ett E (godkänt, där A är bäst).

Men åter till rubriken... Fick besök av svärfars i helgen, och kära, underbara svärmor som hörde min bön i julas, hade tagit med sig virknål och garn och några mormorsrutor. Så i helgen lärde jag mig virka mormorsrutor och målet är en filt i härligt brunt-blått-vitt.



Åtta gjorda, sjuhundrafemtiotvå kvar!

tisdag 9 februari 2010

Jaaahaaa... det är såååå!

Igår föll poletten ner. Och förhoppningsvis ligger den kvar, vill inte plocka upp den igen.

Känner att mina matematik-kunskaper skulle ha blivit vässade innan jag började den här Struktur och Spektra-kursen. Har förträngt det där med intergraler och e-exponenter. Men det tar sig, sa mordbrännarn.

Apropå bränna... Tror både jag och Herrn i huset har blivit kaminmannen-light. Än så länge har vi inte börjat bryta upp lister och golv, men när temperaturen kryper ytterligare några streck neråt kanske det börjas. För hellbårnes vad vi eldar när vi får chansen. Igår var det nästan +23 grader, och det var varmt! I vanliga fall ligger vi kring +18-+20.

Men man vet aldrig, snart kanske sambon vaknar mitt i natten och hör någon vissla på nedervåningen...

lördag 6 februari 2010

Burn mother(iiii-haaaa)* burn...

*censur

Skulle tänka ut en lämplig låt som sammanfattar dessa dagars kämpande. Och på köpet blev jag väldigt nostalgisk...

Måste nog youtube:a...

Men slutligen: Nu funkar kamin-motherfuckern!

fredag 5 februari 2010

Kallrökt sidfläsk till salu!

Ja, jag skulle inte rekommendera ett köp av denna lokalproducerade delikatess, det är nämligen inte vilket sidfläsk som helst...

Det började i förrgår. I vårt nya rum finns en kamin (aaa-aaah! Det är ditåt det barkar!) och denna har inte varit i bruk på flera herrans år. Jag började med att ringa skorstensfejaren, men enligt honom var skorstenen undersökt så det var bara att elda på!

Det gick inte så bra på onsdagskvällen... Det rök in litegrann.

Men, skam den som ger sig! Igår när vi kom hem från samhället, såg vi ju felet! Det var ett snölock på skorstenen, så inte var det konstigt att inte röken tog sig ut! Sett och noterat: Sambon upp på taket, med sin svärfar ivrigt gestikulerande på marken. -Bort med snön och elda på!

Det rök in.

ME-n, skam den som ger sig! Ner med en slang i skorstenen och rota runt. Svärfar vilt hoppandes på marken visade hur sambon skulle göra. Så: -Fjutta på en till brasa!

Det rök in lite till...

MEN, skam den som ger sig! Nu hittade svärfar åt en lång stamsåg. Upp med den och ner i skorsten. Hittade en ännu längre list och ner med den (ja, de tog ju upp sakerna så klart, annars hade det varit lätt att felsöka). Sambon skorstensfeja och hans svärfar slog volter på marken. Nu! -Tänd på igen!

Det rök in.

Vid det här laget ansåg jag försöken avslutade; men sambon och min pappa då?

SKAM DEN SOM GER SIG!

Nu är vårt hus ett rökeri av hög rang! -Kallrökt? Nån?

måndag 1 februari 2010

Hit [hi:tt]

Digitala termometern visar på -25 grader när man vaknar, det är ingen hit.

Varmvattnet uppe har frusit under helgen, det är definitivt ingen hit!

Tentan jag skrev i fredags måste bli en hit!

Därför sitter jag och gottar mig med höstbilder från en regnig septemberdag.

Två kort, på de två personer jag älskar mest av alla i hela världen. Det är en otrolig hit!