måndag 25 januari 2010

From Norsjö with love...

...to Gnarp.

Ska lägga upp några bilder från vår mysiga julledighet nere i söderns land.

Under mellandagarna åkte vi som sagt till IKEA, och som vanligt sker det mer inköp än vad som var planerat. Dock köpte vi inte dessa, trots att man blir lite småtänd när man ser någon iförd dem... Eller hur? Erkänn!

Jag tyckte om sambons skägg innan, men nu är det marvelous!

Sedan hittade skrutt en perfekt somna-till-bok: Gegga och Mojja, en riktigt fin 70-tals (pedagogisk??) bok.

Så här såg det ut när hon läst en stund... Godnatt!

Bilbesiktning

Fem minuter i åtta skulle bilen besiktigas.. Det gick utan anmärkningar, bara en "Bra att veta". Samt att vinterdäcken sjunger på sista versen. Och det är tur det, för nu har vi kört två vintrar med friktionsdäck och även om det ska vara bra däck, så känns det lite osäkert att inte ha dubb. Men nästa vinter blir det dubb... eller, man vet aldrig. Hips vips är det kanske dubbfria, man ska aldrig säga aldrig!

Dit jag vill komma iaf, är att det var tur vi inte köpte någon ny soffa. För i dagsläget kommer vi måsta spara alla våra surt förvärvade slantar. I och med större boende, blir hyran högre och eftersom jag inte drar in några pengar måste jag flirta med Sugar Daddy. Sedan nya däck på det... Då är det bra om vi sparar in de kronor vi kan.

Men samtidigt känns det bra, jag har inte tänkt köpa några dyra saker nu. Vardagsrummet är möblerat och jag har inget behov av några fler möbler. Möjligtvis hittar man någon fin tavla som man kan ha på övervåningen, men inget jag absolut måste ha.

Nu ska jag ta mig an kemin igen. Det var en lugn vecka, förra veckan... Behövde lite lugn och ro efter tentan.

söndag 24 januari 2010

Vardagsrummet

Här kommer lite bilder från vårt större och bättre vardagsrum!



Älskade sambon filurar vid matsalsbordet (det underbara, härliga som jag köpte på hösten). Kristallkronan fick jag av mamma, som hon i sin tur fått av bekanta eftersom de skulle kasta bort den!!! Tulpanerna fick vi som inflyttningspresent av mamma och pappa. Härligt med blommor! Vasen är inropad i Bergsjö, 1 mil från Gnarp.

Här är vår tv-hörna. Tv-bänken har jag visat tidigare, men den gör sig mycket bättre här nere! Eftersom vi inte har så mycket pengar att röra oss med, fick soffköpet vänta ett tag. Vi löste det istället med att bara ta halva soffan och kasta ut tre:an. Gardinerna i vardagsrummet är gamla som jag fått av mamma eller ropat in på auktion.
jagag



Här syns lill-skrutt, hon är lik sin far och filurar hon med. Min planering gällande inredningen gick vägen, en läs-/myshörna blev perfekt (och det gömmer dörren ut till hallen som förre hyresvärden använde). Vi öppnade upp portalen som varit förspikad, mellan köket och vardagsrummet. Så nu är det stooooor yta för Iris att springa, och för sambon att boxas (som han demonstrerade nu på förmiddagen). Mattan, stolen och bokhyllan är köpta på lokala second hand-butiken, för 650:- tillsammans! Golvlampan fick jag av en kär kompis, vars pappa hittat den på återvinningen (Tack Evelina!). Min gamla snurrfåtölj skymtar i hörnet vid kaminen, den ropade jag in för flera herrans år sedan, för 20:-. Gardinerna i köket är auktionsfynd som följde med i en resväska jag ropade in i somras. Köksön köpte vi senast vi var på IKEA (den och pallen är de nyaste möbler vi äger).


Liten ego-tripp: Fick äntligen hänga fram mina tavlor till allmän åskådning, de samlar inte längre damm på övervåningen. Under tavlorna står kökssoffan jag ropade in på auktion för 3 somrar sen. Jag har räknat ihop alla större möblemang (soffor/matta/fåtöljer/bord + stolar/bokhylla) i detta rum och det blev 3900:- för allt, och då kostade tv-soffan 2000:- (dyrt om jag jämför med de andra sakerna som jag tycker om mer!).

Men jag är jättenöjd med hur det blev, är så skönt med mycket plats! Undrar ni över något så är det bara ni frågar. Alla bilder är klickbara...

fredag 22 januari 2010

Friday I'm in love!

Igår myste vi och småfixade lite i nya stora rummet. Hängde upp lite tavlor och nya gardiner i köket.

Ska försöka få mig att ta kort och lägga upp här. Men det är som allt annat.. Det kommer så mycket emellan att det aldrig blir gjort!

Ha en trevlig sista veckodag!

torsdag 21 januari 2010

Färdigflyttat!

Inatt sov vi i vårt nya sovrum. Helt otroligt vad mycket utrymme vi har helt plötsligt! Det värsta är gjort, det är småfix kvar. Men det känns så underbart härligt att stiga upp och titta in i köket. Det är ett under att vi klarat av att bo så trångt, fast hade vi inte gjort det hade vi kanske inte uppskattat ytan som vi gör nu! För nu har vi STORT! Iris är helt euforisk och springer runt i köket och i vardagsrummet! Underbart!

Så, nu kan man börja bjuda hem folk så småningom. Det ser inte ut som Crap McFarty bor hos oss längre.

tisdag 19 januari 2010

Tristess

Sitter på skolan och gör verkligen ingenting.

Vet inte heller vad jag ska göra. Egentligen borde jag ta mig i kragen och ringa massa folk och dona och fixa. Men just nu orkar jag inte. Ska bli skönt att vara hemma imorgon med skrutt och ta sovmorgon. Men det känns som om det är mer att göra än bara slappa, så av att bara sitta här gör mig mer stressad.

Suck, detta ekorrhjul vi kallar livet. Tänk om jag ville sluta åka runt, runt och bara låta nån annan dra runt det. Fy vad tråkigt det skulle vara!

måndag 18 januari 2010

Måndagstrött

Fy vad trött jag är idag. Har inte gjort något annat än att sitta vid datorn, skolan får faktiskt ursäkta. Har man tenta lördag, tycker jag att man är förtjänt av att vila måndag!

Mamma och pappa kommer förbi idag, ska laga mat. Undra vad man ska hitta på...

Sen vet jag inte om det är så mycket mer som hänt. Gårdagen var lugn, fast ändå inte. Sambon var på tränarutbildning och sedan träning, så jag och Iris rådde om varandra under hela dagen. Hon hann se pappa en kortis innan hon somna.

Nu blir det effektiv tidsfördrivning några timmar till...

söndag 17 januari 2010

Thank you lord!

Skrev tenta igår, och jag ska inte ta ut något i förskott, men jag svarade på alla frågor. Och jag kände mig inte helt överväldigad. Så i dagsläget hoppas jag att jag har klarat den, men som sagt... Man ska inte ta ut segern i förskott, för som oftast när det gäller tentor, känns det som om det gick bra: Då sket det sig.

Men den är gjord i alla fall.

fredag 15 januari 2010

Cheer me up's 2

Är i behov av att göra något roligt. Det kör runt i huvudet med ledsamheter att jag blir så trött.

Tentaplugg underlättar inte, imorgon är dagen jag ska skriva tentan. Suck suck tvi och blä..

Sitter i mitt melankoliska hål och försöker komma på en enda uppiggande låt. Men just nu var det svårt...

Blir den här då:


Förslag mottages med öppen famn...

onsdag 13 januari 2010

Silverchair

Har följt med mig några år nu, och deras senaste skiva är i mina öron väldigt bra! Att jag dessutom haft en crush på sångaren gör ju inte saken värre, han är fortfarande fräsch!

Lyssna vet ja och spana in fräschingen!: Straight lines

måndag 11 januari 2010

Till Anna

fredag 8 januari 2010

Vattenledning

Skit och usch och tvi och blä!

Jag visste det! När temperaturen kryper nedåt och ingen är hemma, då fryser eländet ihop! Och mamma och pappa har tittat till det, grannarna har tittat till det... Men det hjälpte inte. Så nu måste man ner till kalla, ogästvänliga toan för att uträtta diverse behov. Men jag är en dam, så allt som kommer från min ändalykt är körsbär och äppelblomster!

Nästa bakslag (höhö) är det trista faktum att han som hyr där nere (och nu pratar vi om huset) har inte flyttat ut. Och jag som trodde att vi skulle få ett helt hus när vi kom tillbaka.. Tji fick jag!

Men man kan inte få allt. Jag ska ju vara glad att jag fått frysta ledningar!

torsdag 7 januari 2010

We'll be coming round the mountain...

Idag är det tid för hemfärd. Kring 12-snåret ska vi börja röra på oss...

Motorvärmaren slog vi igång igår, -22 grader nu på morgon. Och kupévärmarn är också i stoppad nu på morgon. Ska bli skönt att komma hem, men just nu känns det bara motigt att åka härifrån. Det är inte förrens i Umeå man känner sig närmare hem än hemmet i Gnarp.

Här en fin vinterbild som sambon tog för snart 4 år sedan. Kortet är taget på Horhälla i Norrfjärn.

onsdag 6 januari 2010

Ring, ring...

...bara du slog en signal.

Hittade en tjusig telefon idag på loppisen. Plus mycket annat fint, blev helt förälskad i ett 50-60-tals dockhus, men eftersom jag redan har ett så kändes det lite onödigt. Men det fanns mycket som jag kunde ha tänkt mig!

Men det jag fick med mig hem var i alla fall denna härlig telefon, som jag har letat efter så länge, och sedan hittade jag två ljusstakar som liknar den jag köpte hemma. Dock är de omålade, så jag får välja fritt gällande färg! Tål att tänkas på...

Totalt för hela kalaset: 60:-

50:- för telefonen och 10:- för stakarna.

På Iris kalas blev det desto mer klappar! Mot slutet gav skrutten till och med bort packet! Hon tyckte nog att hon fått tillräckligt!

12.00...

...ska jag infinna mig på loppisen som jag längtat så efter att få gå in på. Träffade loppis-ägaren igår och fick hennes telefonnummer så jag kunde ringa henne och hon kom och öppnade åt mig.

Så om 48 minuter blir det exklusiv visning för mig!

Återkommer med fynd!

Och idag är ingen vanlig dag, idag är Skrutts födelsedag... Hurra hurra hurra!

2 år! Det är inte klokt!

tisdag 5 januari 2010

Gammal make over

För snart fyra år sedan, var jag på en auktion i mammas hemby.

Det fanns mycket fint, men som vanligt är det så här: Ingen bjuder på en grej, och då känner jag; "-Oj, den där saken är ju ganska fin... Kanske jag budar en tia?" Och så bjuder jag, och auktionisten hinner säga: "-Första, andra och..."... Då bjuder nån över... Och så är det nästan varje gång jag är på auktion. Suck!

Men iaf, jag hade inte fått något under hela dagen. Började känna mig lagomt glad (låter jag om jag har ett beroende??), då det sista som bjöds ut (de flesta hade i detta laget gått hem) kom en stor klumpig byrå. Den var fläckig av vatten som spillts på den, och det satt ett klistermärke på vardera draglucka. Men jag såg charmen bakom dess skamfilade yttre och ropade ut mitt bud. Den här gången tog jag i så att ingen skulle bjuda över mig.

Så här såg den ut när jag började slipa, med de fina märkena kvar!

Och jag fick den för 50:-, ingen bjöd nå mer. Och då blev man snål och tänkte: "-Jag kanske hade fått den för 20:-). Men med min tur hade väl någon börjat ropa, för; "-Så där billigt ska en sån där möbel inte få gå för!".

I alla fall, jag tog hem den. Och med stark bärhjälp (Tack Evelina) lyckades vi kånka den 27 ton tunga byrån upp för vår dödstrapp. Väl på plats började jag renovera upp den. Det blev slipning av all träyta, och fläckar och klistermärkena (eftersom de hade suttit på byrån ett tag, hade träet runt om mörknat och lämnade två ljusa fläckar) försvann. Sedan betsade jag och sambon byrån mörkbrun och sist ett vaxlager på översidan. Och jag är fortfarande så himla nöjd med byrån! Sedan vi skaffade tv:n har det varit tv-bänk, och jag har gjort en öppning på baksidan där vi dragit ut sladdar från videon (jo, ni vet en sån där mackapär där man kan spela upp så kallade videofilmer, det som fanns innan dvd-filmer. Ser ut som stora kassettband (om det är till någon hjälp?)), dvd:n och boxern. I andra dragluckan står en gammal cd-växlare som inte funkar, det är bara radion som används.

Förhoppningsvis ska hela schabraket ner i helgen! LÄNGTAR!!!


Här är det bara ena luckan, benen och lådorna i mitten kvar. Handtagen fick vara, de var så svåra att få till!

måndag 4 januari 2010

Müschligt!

Igår åkte jag, sambon och skrutt till Iggesund och hälsade på några kompisar. Vi kom dit vid 11 och åkte därifrån kring 2. Kort men mycket trevligt! Anledningen till det korta besöket var att vi hade reserverat bord på tandoori-restaurang i Sundsvall klockan 6. Så det var bara att sätta sig i bilen, köra hem till Gnarp. Vila några timmar (eller sambon vilade genom att spela lite fotboll) och sedan köra till Sundsvall. Men då lämnade vi skrutt hos farmor och farfar. Nu skulle vi mysa till det, vi vuxna emellan.

Det var väldigt god mat på restaurangen. Jag beställde en grönsakspirog till förrätt, och sambon en tomatsoppa. Till det även lite Nan-bröd. Varmrätten jag åt var en Lamm Tikka Balti, och sambon tog en kyckling nånting. Riktigt gott! Lite kaffe för sambon och chaè-thé till mig och sedan iväg (riktigt qwédu) till biostaden. Vi hade reserverat platser för Sherlock Holmes med presentkorten vi fått i julklapp. Trots att vi var JÄTTEMÄTTA tryckte vi i oss popcornen innan filmen började!

Men just som salen höll på att fyllas noterade jag en kille som gick förbi oss på vår rad och satte sig längst ut mot andra sidan. När han hade satt sig så kom ett par, en ung blond tjej och en mörkhårig kille. Det verkade inte som om dom två skulle få sitta bredvid varandra utan killen satte sig på raden framför vår, och precis framför killen som gått förbi oss alldeles nyss. Jag och sambon satt och tittade runt i salen, när jag plötsligt märker att killen som gått förbi oss, lutar sig fram och "knäcker ett ägg" på huvudet på den mörkhåriga killen som just satt sig där. Eller, han knäckte inte ägget, utan han lät bara ägget rinna ut, om ni förstår vad jag menar. Och killen som blir äggknäckt, märker inte av det så mycket utan stryker bara över håret litegrann..

Jag tittar på sambon, sambon tittar på mig... "SÅG DU VAD HAN GJORDE????" viftar jag med ögonen. "JA!!!!!" fladdrar sambon lätt tillbaka.

OH MY GOSH! Jag kunde inte hejda mig, jag fattade ingenting. Hur ska det här gå? Killen i stolen framför måste ha känt det, och eftersom vi bor i Sverige så ska man inte brusa upp, men skulle han låta hela saken gå passera förbi? "Nä" skakade vi på huvudena, "de måste känna varandra". Men under hela filmen pratade de inte med varandra. Och när filmen var klar (bra film förresten) så såg vi ingen skymt av den mörkhåriga killen, bara han - äggknäckar-killen, som stod kvar och tittade på eftertexterna.

Vi gick på toa, och när vi gick därifrån upptäckte vi mörkhåriga killen stå i entrén och vänta. Och jag var tvungen att stå 15 meter bort, bakom 2 omgångar fönster och se vad som skulle hända (knäpp? Jo vars!). Mycket riktigt, senare kom äggknäckar-killen och de umgicks tydligen. Det var skönt, annars hade jag nog inte kunnat sova!

lördag 2 januari 2010

Kjol och snömonstret

Sydde en kjol som har använts flitigt under julhelgen och Nyår. Är fortfarande riktigt nöjd, det enda som är lite enerverande är faktumet att den är liiiiiite för stor. Och jag har fortfarande inte kommit på den bästa lösningen för att sy in den än. Det var en kjol på Gabrielles i Arvidsjaur som fångade mitt intresse; jag såg det inte som en omöjlighet att sy en egen kjol. Dock blev det ingen spets på min, jag hittade ett svart halvglansigt tyg på lokala second hand-butiken för 20:-, och utifrån mitt eget huvud sydde jag en variant av ballongkjol. Bandet högst upp gjorde jag längre så det knyter jag ihop som en rosett, antingen på sidan eller bak. Vid knytbanden sydde jag även till en dragkedja. Och jag behövde bara sprätta upp två centimeter, för att jag missade lite och skenade iväg när jag sydde. Men annars är det ett under att jag lyckades så smärtfritt! Hela kjolen syddes från halv 10, kvällen före julafton, till halv 2 på julaftonsnatten. It's a fecking miracle!


Som vanligt är det svårt att få ett normalt kort på sig själv utan att en massa linslöss ska komma och stjäla ens tid i strålkastarljuset.

Nu när det vräkt ner några dagar, trodde jag inte det skulle snöa så mycket mer. Men ack vad jag bedrog mig. Trots att vi varit ner och skottat snö i Norrfjärn tidigare i veckan, fick vi åka ner idag och skotta bort lika mycket som sist.

Och är det något jag älskar, så är det att leka i snön och göra tunnlar och grottor och hål. Det blir som att vara barn på nytt! Så vi grävde och skottade fram gårdsplanen som det skulle vara, sedan fick jag leka loss... Jag gick upp på en snöhög och kastade mig ut i snön, hade en spade med mig och grävde ett hål rakt ner. Sedan med sambons hjälp, grävde vi en gång från rummet ut till gårdsplanen. Oooooh vad roligt!


Så, snöiga hälsningar från Hälsingland!