torsdag 31 december 2009

2009

Gott Nytt År!

En sommarbild så vi vet vad 2010 har att erbjuda:

tisdag 29 december 2009

"Och nu ska jag berätta för er..."

...att jag är ganska hjärndöd. Jag får skylla på all julmat som inmundigats under de senaste dygnen. Imorgon är inte årets sista dag... Bara så ni vet.

För det visste inte jag, inte förrens jag och sambon frågade svägerskan vilken tid vi skulle dyka upp imorgon (för att fira nyår tillsammans med dem).

"-Eh, ja... alltså. Imorgon är det inte nyårsafton..."

Häpp... Skit också, då är det bara att fira nyår två dar i rad. It's your loss! Tur vi hade köpt 3 flaskor Asti Cinzano. Så börjar det trilla in "Gott Nytt År!"-meddelanden på telefonen kan ni ignorera dem, och svara då vi skickar nya på torsdag!

Sneak a peek.

Idag trotsade jag och Skrutt kylan, på med täckbyxor och på med tjocksockar (det hör inte till vanligheterna för mig) och så gick vi ut i vinterlandskapet. Åkte pulka en stund i backen och sedan kom sambon ut och skulle iväg och åka skidor. Vi följde honom halva vägen, men vek av mot loppisen.

Och nu ska jag berätta för er att jag vart nå jävulskt sugen på att gå in där. Men tyvärr är det bara öppet onsdagar och torsdagar, och förhoppningsvis har hon öppet imorgon, trots att det är årets sista dag. För dit in SKA jag!

Återkommer med loppisrapport senare. Vi får se om jag orkar mig iväg till den andra second hand-butiken ikväll.

Det är ganska bra för lilla samhället Gnarp att rymma så många second hand/loppisar.

söndag 27 december 2009

Mer snö!

Jag trodde inte det var möjligt. Men nu har det kommit ännu mer snö till Gnarps regionen. Det är alldeles tjockt med snö!

Ikväll kommer jultomten en andra gång. Den här gången till Gnarp, så vi får byta julklappar här med. Roligare så...

lördag 26 december 2009

Su-plice!

och God Jul förresten!

Julafton kom och gick fortare än vad jag hann säga: Tack för julkla...

Igår kring halv 12, hoppade vi in i bilen och startade bilandet ner till Gnarp. Med målet att crasha sambons mosters julmiddag. Mostern visste om det, men inte svärfars eller svägerskorna. Och mostra hade lyckats hålla sig från att berätta, så det blev en trevlig överraskning för allihopa.

Idag blåser det som tusan. Tur man kan vara inne och bara trycka i sig rester från julen.

tisdag 22 december 2009

Måste bara...

...såg nämligen denna artikel på aftonbladet; om dammsugare (fångade mitt intresse direkt!).

20 gram, en halv dammsugare, har ett energivärde av cirka 100 kcal (antar jag att dom menar), vilket innebär att man måste gå en halvtimmes promenad för att göra sig av med energimängden.

Gissar att jag måste springa nå helvetiskt på innebandymatchen ikväll. Med tanke på 4,5 kg's dammsugaren jag hade i min ägo i början av månaden!

----->
4500 / 20 gram = 225 (halva dammsugare)

vilket ger:

225 * 100 kcal = 22 500 kcal = 11 250 timmes-promenader.

Sedan dammsugaren tog slut, har jag väl förbrukat 4 dammsugare!

Match

Idag ska innebandytjejerna mäta sina krafter mot hockeytjejerna...

Det kan bara gå hett till!

Ska försöka limma fast kameran i sambons hand så jag får lite bildbevis!

Förhoppningsvis blir det storseger för oss!

söndag 20 december 2009

Nu är det jul, här i vårt hus...


Igår fick granen komma in, och jag gick emot de senaste årens röd/silver-tema. Istället gick jag på magkänslan och det blev ljusblått/silver/vitt.

Fick morbrodern att gå ut i skogen och hugga mig en söt liten gran. Tack Morbror!

Jag blev riktigt nöjd, det blev en riktig cup cake med mycket frosting!


Paradplatsen vid trappen

Allt julpynt är köpt på IKEA (smygreklam)

torsdag 17 december 2009

Resfeber igen...

Fast den här gången bär det av hemåt. Känns som om veckan har gått superfort, men för fem dagar sedan var det ett annat ljud i skällan!

Har gjort bort alla laborationer, nu är det bara analyserna kvar: smältpunktsbestämning och TLC. Sedan ska produkten förpackas och dragskåpet städas. Sen är det slut för den här gången. Otroligt vad proffsig man känner sig när det väl är lab. Sen när man kommer hem, så är man allt annat än proffsig. Och appropå proffsig, vet jag inte om min handledare kan hålla med om det adjektivet till just mig, under denna lab-vecka. Har känt mig riktigt nervös och osäker. Men jag tror det kan bero på de olika kemikalierna vi använt. Den jag framställde igår via syntes, har en kronisk giftverkan. Den jag använde idag till en annan syntes kan orsaka fosterskador (och genom detta skapar jag gravid-rykten, men jag dementerar dem fort. Hade jag varit gravid, hade jag inte gjort dessa labar!)

För att fortsätta på gårdagens inlägg: Det har kommit mer snö idag också! Det är helt otroligt! Det jag kommer sakna mest när jag åker hem är snön! Ja, självklart familjerna, men de ser jag snart igen. Men jag skulle önska att vi fick mer snö hemma.. En riktigt vit jul!

Nu till något helt annat: Manga i all ära... Men vem i glödheta vill ge ungen drakballe-parfym i julklapp?

onsdag 16 december 2009

Let it snow, let it snow, let it snow



Jag tar på mig det hela. Förlåt alla trafikanter efter E4:an vid Statoil i Gnarp. Det är mitt fel. I måndags hånade jag nämligen Gnarp, genom att skrattandes se ner på det faktum att det inte fanns någon snö i bygden.

Tisdag fick jag svar på tal, då snöade det ca. 10-20 cm.

Idag blev jag knockad! När jag åkte härifrån var det inge nysnö, när jag kom hem 12 timmar senare, var det en halvmeter nysnö. Vi fick plumsa ut från tåget!

Så jag ska vakta min tunga nästa gång! Förlåt igen!

Lite bilder från monster-snö-ovädret som kommit. Eller oväder och oväder, jag älskar ju när det snöar, och det snöar så där fint... som i en snökula (eller vad de nu kallas).


Traktorspåren ser ut som cykelspår. "Rondellen" i Gnarp.


Snön vill in!

tisdag 15 december 2009

Mitt snöfynd!

Som sagt, var på second hand-butik igår och fyndade:


Denna trevliga lampa ska pryda skrutts rum, när vi väl får stort. Hoppas hon blir lika nöjd som jag är!

Förövrigt har dagen gått relativt bra, men allting är ju relativt. Började med att tåget var över halvtimmen försenat, och att jag därigenom blev minst en halvtimme försenad till lab:en. Sedan fick jag stora skälvan på lab och blev Ms. insecure. Det berodde mycket på att det hände en olycka igår, när jag skulle separera min fenol m.h.a. svavelsyra och senare eter. Svavelsyran gick bra, men när jag sen skulle extrahera fenolen med eter så blev det övertryck, och mycket av mitt prov sprutade ut i dragskåpet. YAY!? Så idag hade jag för lite fenol att destillera, men jag fick åka snålskjuts på en labpartners värden. Ska se om mitt lilla fenolprov var godkänt. Annars hände inga missöden idag på lab.

Sedan har vi varit och firat svägerskan som fyller år idag. Grattis grattis...

Nu ska jag kolla igenom lite lab-papper inför imorgon och sedan blir det sängen. Är trött nå jävulskt!

måndag 14 december 2009

Ute faller snö...

Gnarp har tydligen något som vi i Västerbottens inland inte har... Nederbörd.

Just nu faller det gammeldags-Lapphandskar. Riktigt mysigt.

Första lab-dagen gick över förväntan. Jag fick till och med känna mig behövd och att jag kunde något! Och det händer inte ofta!

Kom iväg tidigt från Sundsvall, det var kö till en av kemi-apparaturen, så jag såg min chans att fly.

Väl hemma var maten serverad då jag kom innanför dörren. Åt mig kwuedu och sedan gick jag till second hand-butiken. Där hittade jag en T-shirt för 20:-, en kofta för 10:- (dagens fynd, den var jättehärlig), 4 blomljusstakar för 15:- och en väldigt ullig-bullig barnlampa för 25:-.

Nu ska jag ner och fika med svärmora!

söndag 13 december 2009

Framme

Nu ligger skrutt och filosoferar i sängen, även snart läggdags för mig. Det har varit en spännande bussresa på sex timmar.

Ska se vilken tid jag kommer mig hem imorgon, om jag hinner med ett second hand-besök.

Men tills dess...

Trevlig tredje advent!

fredag 11 december 2009

Dagens sista

Måste bara visa en fin ljusstake jag hittade på lokala second hand-butiken igår.


Eftersom det är halva priset på julsaker, fick jag denna härliga 50-/60-talsstake för endast 10 kronor.

Nu är det bara att piss å gå isäng, som mamma skulle ha sagt.

Sångfågel

Dagens andra måste jag ju hinna med, trots mitt *uhum* hårda pluggande!

Igår tog jag fram gitarren igen, för att få bränna ur halsen en gång för alla.. Nu är det slut med rossel och host och fnys och slem. Men även i hopp om att sambon snabbt skulle ta av mig den och spela lite själv, så jag fick koncentrera mig på att sjunga. Tji fick jag eftersom sambon stod ut med min plinkande och plonkande i si så där en halvtimme. Då jag hunnit avverka klassiker som: Kiss from a rose (Seal), I am the highway (Audioslave), Quinna (TKU), Miss you love (Silverchair) och nån Pink-dänga... Alla vackert ackompanierade med Fbaj's när det skulle vara Fmaj's.

Jaja, WHA' EVA'! jag ville bara dela med mig av den underbart sköna låten som jag spelade igår, dock i originalversion. Världen är nog inte redo för mig än...

I give to you: I am the Highway av och med Audioslave. Observera solot som börjar 3:17 in i låten... Jag nail:a det igår.

Resfeber

Nu börjar det krypa i kroppen...

Aj aj aj aj aj.

Jag vill verkligen inte åka bort så här före jul, men samtidigt vill jag få bort den här laben. Nu har jag väntat i två år på att göra den. Sist det begav sig väntade jag Iris, och fick inte göra den på grund riskerna. Och så här i efterhand var det tur att jag inte åka iväg, för söndagen före labveckan, för snart två år sedan, föddes Iris. Kanske inte så kul att ha en bebis hängandes i tissen under lab.

Sinneshöjare: Foo Fighters - Everlong.

onsdag 9 december 2009

Sovmorgon

Ähum...

Det blev inget brödbak idag.

Skrutt vakna till halv nio, snäll som jag är, letade jag reda på nappen hennes, tryckte in den i munnen och sa åt henne att vila lite till... Och det gjorde hon, med besked! Halv 11 fick jag väcka henne, för då tyckte jag det var lite för lång sovmorgon. Men med andra ord sket sig mycket av min dagplanering. Eftersom vi steg upp så sent, blev det ingen lunch-lur för skrutt, och då somnade hon nu strax före sju.

Imorgon blir det skola och förberedelse inför lab-veckan.

tisdag 8 december 2009

Bakardag

Imorgon ska det bakas matbröd! Får se vilken sort, det har jag inte bestämt än.

Nu snart bär det av och spela lite innebandy, ska bli intressant att se hur kroppen svarar nu. Har varit sjuk till och från i 4 veckor, så det lär ju inte gå som det gick innan förkylningen.

Men men, det är väl bara att vänta och se...

söndag 6 december 2009

Helgen som gått

Redan i torsdags kom svärföräldrarna och svägerskan med sina två barn, så sedan dess har det varit full rulle. Det är så ljuvligt när huset är fullt av folk och man ser verkligen hur glad skrutt blir av att ha kusinerna på besök.

Jag hade lovat att lägga upp bild på lillasysters födelsedagspresent i fredags, men det blev som ni kanske märkte inget av det. Förutom att vi hade gäster, så blev jag helt thrown away när jag fick telefonsamtalet som avslöjade att jag vunnit en 4,5 kilos punchrulle/dammsugare. Fyra och ett halvt kilo, vad gör man med en sån bjässe??? Jo, bjuder främmande från rikets alla hörn, men trots mina försök till att bjuda bort den, så är det kvar en tredjedel.

"-Oh my gosh! This woman seemed to have died of poisoning... Her blood values shows a toxic amount of punch. What a terrible, terrible way to die!"

"-Yeah, I agree... But she must have died happy. It took the coroner an hour and a half to get the smile of her face!"

Här är i alla fall den söta sockerskål/godisskål systeryster fick på sin dag. Jag gillade den skarpt! Så Jennifer: Om Stina inte står ut med tanken av att någon dött i skålen, så kan jag ta tillbaka den!

onsdag 2 december 2009

Julpynt

Har sakta men säkert börjat fylla köket till bredden med julpynt. Sambon tyckte det räckte redan i förrgår, men ack så han misstar sig!

Första pyntet som fick komma fram igår, är Tomtegumman jag gjorde på förra årets pysselkväll på öppna förskolan. Jag grämer mig ännu att jag missade årets, men vad gör man. Det var innebandy eller pyssel, och jag kan inte välja bort träningen. Men i vilket fall som helst, så kommer det fler tåg.

Så här i efterhand kan jag väl tycka att Tomtegumman är lite väl lik Cartman (South Park), men det gör henne bara mer charmig. Man väntar bara på ett: "Screw you guys, I'm going home!"

Sedan har jag knåpat ihop en liten ljuspunkt med hjälp av IKEA-ljus, ihopklistrade valnötsskal, kanelstänger och apelsinskivor.

Sista pyntet som åkte upp nu ikväll är två ljusstakar jag blev kära i på lokala second hand-butiken, de kostade 5:-/st och jag köpte även de röda pärlblommorna för 5-10:-. Har inte tagit kort på två tomtar som också såg dagens ljus på förra årets pysselkväll, de håller väl inte riktigt måttet, men har sin charm. Så kallade ful-snygga!

Nu känns köket ganska klart, men man vet ju aldrig. Kanske smyger sig in något mer!

tisdag 1 december 2009

Sommarbild

Har en bild på lager, som jag länge velat lägga upp för jag tycker den är så fin!

Den är tagen uppe på gamla kyrkogården, där det förövrigt är så underbart vackert och rofyllt att strosa omkring. Nog är man allt bortskämd att bo så nära att man när som helst kan vandra upp och låta stressen försvinna.


Tyvärr, skulle jag försöka mig upp dit nu, skulle jag antagligen ge upp redan innan jag kommit mig nerför bron, eller så skulle jag köra vägen runt. Det håller på att vara lite väl mycket snö. Inte på långa vägar tillräckligt i allmänhet i mina ögon, men tillräckligt för att jag ska bege mig flåsandes, svettandes och kånkandes på en snart två-åring uppför backen. Då är det nära att även jag får grävas ner...

Imorgon blir det mys för mor och dotter, mys och städning och mer pyntning.