onsdag 28 oktober 2009

Happy Halloween!

Åker bort, så därför denna hälsning!


Ha en trevlig All Helgona-helg!

Sen kväll

Har som sagt, äntligen avslutat jobbet med byrån.

Den blev riktigt trevlig på den lilla plats, där skötbordet tidigare stod.

Boken på byrån, fick jag av min svägerska som ropade in en boklåda på en gårdsauktion i Gnarp. Från 1904, och behandlar det känsliga ämnet: Vad en ung kvinna bör veta. Allt ifrån biologi till intimhygien och onani!

Knopparna är de jag köpte på nätauktion. Mycket nöjd med hur det blev med dom.

Jag har lagt några av mina smycken i en gammal silverdosa, som fanns i en fyndlåda min lillebror ropade in. Och girig som jag var (och fortfarande är) så övertalade (läs tog) jag honom att jag skulle få den. Armbandet med rosa kristaller är köpt i Paris. I love bling! Pärlorna (inte äkta, vad jag då vet) är gamla från min mamma. Och örhängerna är från Pilgrim.

måndag 26 oktober 2009

Hey girl, hey boy!...

...Here we go!

Kl. 10.00 startar den första kurs, där jag är ledare. Känns verkligen spännande! Att göra något jag verkligen älskar, vara "lärare" i bild.

Gjorde förresten klar min byrå igår, bilder är tagna och hamnar här så snart jag bara får igång datorn och överför bilderna.

Sen idag är det boxning igen. Denna gång lär de ju inte go easy on me... Men jag ska orka!

söndag 25 oktober 2009

A licence to fill...

...up the food storage.

Denna bond-inspirerade bild tog jag genom kikaren från köket hemma hos oss. En ekorre satt och mumsade i sig frön och bröd som vi lagt ut till de små djuren.

Imorgon är det dags för mangakurs.

Det är bara att hålla hårt i ratten.

torsdag 22 oktober 2009

En snabbis

Jag klev aldrig av!!

Däremot är mina armar så slöa att det inte går skriva mer.

So help me God!

Idag ska jag testa på min första boxningsträning.

Sambon har, storstilat, peppat mig: "Det är ganska tung träning, det är flera som måste gå av under uppvärmningen."

Tack, det var precis det där jag ville veta, jag som har sådana prestationskrav redan innan. Suck... Men jag lovar så här: Jag ska orka allt. Och fan om jag inte gör det så måste de putta bort mig från uppvärmningsledet!

Knäna ska det inte vara några problem i längre, nog för att jag haft lite känningar idag. Men det fattas ju bara, stod på skridskor i tre timmar under gårdagen. Har inte stått på skridskor sedan flera herrans år tillbaka!

Så klockan 16.00, då är det: Tandskydd (i mitt fall; Grills) in!

tisdag 20 oktober 2009

Färsk-pärer

Det var i slutet av juli som sambon hittade några bortglömda potatisar i källartrappen, äckligt tyckte jag, mums tyckte sambon. Han såg nämligen bortom den gamla pär-doften och utnyttjade det faktum att de hade grott i påsen.

Ner i backen med dem, den gamla uttjänta blombänken fick nya invånare. "Lycka till" tänkte jag, "det där går ju aldrig", optimist som man är.

Tji fick jag. För två helger sedan när det varit några frostnätter, plockade vi upp våra potatisar. Och visst var det mycket smått, men en del var gigantic!

Och inte nog med att de var gigantiska, de var utomordentligt goda!

Riktiga second hand-pärer.

Wonderful!

Jag skrattar så jag dööööör! Detta Driving Under the Influence-klipp är 5 år gammalt, men jag hade aldrig sett det förrens i lördags, och det är så jävla klockrent!

Jag trodde dom där cowboyskutten bara fanns i tecknade serier, och jag blir så lyckligt upprymd när jag ser sparkarna gå mot skyn!

Enjoy!

måndag 19 oktober 2009

Wünderbar!

Änterligen!

Snön har fallit, och barnasinnet väcks till liv.

Blir bara ett kort inlägg idag, ska krypa till korset.

Jobb imorgon och kanske resten av veckan...

G'nigh'!

söndag 18 oktober 2009

Apple moose

Puh, denna dagen har varit svettig!

Förra helgen då käre svärfar och kära svärmor kom på besök, hade de med sig 'Fjärn-äpplen. Inte riktigt mogna sådana, men ack så trevligt i smaken. Man känner rent hur det drar ihop sig i käkarna, ända upp till öronen... suuuuuurt sa räven. Men i mosform blir det riktigt gott!

Så det var tanken, att mosa dem och fylla det gapande hålet i vår frys, dedikerat till mosburkar. Och om jag inte misstar mig, har vi mos till 2012...

För att mosningen skulle gå lättare, hade vi lånat låtsas-farmors (min faster) mosvagga, eller passeringsvagga. Så det gick undan! Allt blev klart inom loppet av tre och en halv timme. Medan skrutt tog sin lunchvila.

Det blev tre olika typer av mos: osötad (för de hårdnackade), sötad (för the sweet tooth's) och sötad med vanilj (för mig)...

Mosburkar i alla de möjliga former!

fredag 16 oktober 2009

Harestoldeles Haleleluja!

Igår var jag helt slut, i kropp och i sinnet. Kände hur migränen bara stod och stampade på farstubron. Så istället för att åka in och studera, fick sambon åka med skrutt på dagis, och jag låg hemma och bättrade på mig. Med migränmedicinen centimeter ifrån mig i sängen, sov jag till efter elva. Men tack gode gud så blev det inget riktigt anfall. Bara lite yrsel och svårmod.

Gud måste ha hört min bön och skickade sina apostlar. För kring 12 fick Prästudden påhälsningar av Jehovas vittnen. Jag kände mig egentligen inte up for it, men när de väl var där kunde jag inte bara snäsa av dem. Så vi tog oss ett snack i dörröppningen.

Jag har absolut inget emot olika religioner eller vad folk tror på. Så länge man inte skadar någon annan eller sig själv. Utan är en snäll, vänlig och hjälpsam människa (det jag försöker applicera på mig själv, men inte alltid lyckas med). Men ju mer jag tänker på det så är det väldigt komplext det där med hjälpsamhet och karma, för blir det inte indirekt egoism om man vet att; gör jag bra saker mot andra och är hjälpsam får jag dubbelt åter? När man vet det här och gör bra saker och håller sin karma på bra nivå, så har man i bakhuvudet att andra kommer att vara snälla och hjälpsamma tillbaka? Därför uppskattar jag denna otvungna typen av godhet, den man gör utan baktanke. Det låter cyniskt att säga att det är en baktanke bakom varje god gärning. Men är det inte så man lärt sig och lär sina barn? "-Du ska vara snäll mot andra, för då är dom snäll tillbaka!" eller "-Mamma, Olle slog mig!" "-Jaha, hade du gjort något mot honom?".

Och då kommer jag in på julklappar och presenter, varför ger man då bort saker? För jag behöver inte alltid känna att jag vill ha saker i retur, men nog är det kul att få paket! Inte för det... men jag ger hellre än får (ibland, ska man väl då säga). Men jag tycker det är otroligt tillfredställande att hitta den perfekta julklappen till någon nära och kär och se lyckan som sprids över den personens ansikte. Men då är vi åter i "problematiken" att jag får ut något av att vara snäll. Det är mitt indirekta mål när jag köper presenter, att se personen bli glad och lycklig över min gåva. Inte köper jag presenter bara för att köpa - Visst kan det bli så när man inte vet vad man ska köpa, men det blir inte riktigt bra. (Och genom att använda mig av ordet köpa blir jag helt plötsligt världens största materialist! Men personligen tycker det är lika kul att ge bort något handgjort eller något som är fyndat på den loppigaste loppisen.) Sedan kan jag känna att om jag får något av en person, så är det viktigt för mig att ge något tillbaka. Fast om jag säger att jag inte vill ha något tillbaka så är det ju inte fy skam om jag får det! Men samtidigt vill jag inte ha något tillbaka, bara för att jag varit snäll. Men då är det ju personen i fråga som ger mig saken som kanske känner sig snäll och duktig över att få ge något i retur. Eller, hemska tanke, känner att han/hon måste!!!

Vad menar jag med otvungen hjälpsamhet eller godhet... Jo, jag blir helt varm i kroppen när barnet mitt kommer fram mot mig och ger mig en puss... Jag har inte bett om en puss, och det är tillfällen då jag inte gjort något för henne som gör att hon "belönar" mig med en puss. Utan hon ger mig en puss för att HON vill. Är detta då den mest genuina akt på godhet och vänlighet? Att göra något för att man själv vill ha något?? Låter fruktansvärt bakvänt, men inget får mig att må bättre, än när hon ger mig en puss och jag inte förtjänat den, utan bara för att hon vill ha en puss. Lika klichémärkt som: Älska mig mest, när jag förtjänar det minst...

Men att göra saker för att man själv vill blir inte heller bra. För om jag vill ha ett paket och säger det; blir det tvång, och vill jag ha en puss och tar en av någon; kan det ses som sexuella trakasserier.

Hur kan man då yttra sin tacksamhet och godhet utan det blir för egen "vinnings" skull? Kanske genom att älska mera, visa det mera öppet, och det låter så jävla sockersött att skriva det, men är det nu så att man vill göra det, så är det inte omöjligt! Mitt barn gör det hela tiden! Varför ska det vara så svårt för mig?

Hur man än vrider och vänder på saken så blir det för att vi själva mår bra att av älska mera, dela med oss och vara vänliga! Och ju mer jag läser det jag skrivit inser jag att det kanske är jag som har en snedvriden syn på godhet, kanske bara jag som måste se ett syfte eller anledning till varför någon är snäll mot mig. Den sanna glädjen för mig är att glädjas med någon som man gjort glad och att skratta tillsammans åt något som är roligt. Man kanske inte ska analysera så mycket, utan bara ta det för vad det är: genuin godhet är att bry sig om, och ge av sin kärlek till, så många man vill.

Tänk vad mycket som startar i huvudet för att Jehovas kommer på besök! It's a miracle!

tisdag 13 oktober 2009

Datafix

Datorn är på lagning. Ingen uppdatering i övrigt.

Jo, förresten. Lurade på syster ett jättefint, och då menar jag JÄTTEFINT!, dressing table/Sminkbord, med spegeldörrar som viks upp. Underbart vackert. Men varken min budget, mitt hus eller min sambo tillåter mer inköp!

Ska fota och lägga upp!

torsdag 8 oktober 2009

But wait! She's about to crack!!

Igår var jag och Iris och badade på babysimmet. Det finns knappats något mer rofyllt än att höra vattnet som porlar och ljuset som sprids från bassängen. Igår var det förutom oss, bara tre vuxna och fem barn. Så det var gott om utrymme till allihopa.

Det är så underbart fridfullt att se skruttungen tjompa på med ankor, båtar och åka rutschkana. Sen att hon doppar näsan och munnen och dricker lite vatten, får man ta. Det är ju mitt fel att hon suger i sig nån liter varje gång. Hon vill ju göra som mamma, när hon bubblar under vattnet! Men hon har inte fått till bubblet än...

Först gick vi till barnpoolen, satt där i över 20 minuter, sedan ner till stora bassängen, men där är det inte lika kul, så det blev bara 10 minuter. Tillbaka till barnpoolen, och med 20 min kvar av timman gick vi till bubbelpoolen. Och eftersom det är onsdag så är alla bassänger uppvärmda. Stora bassängen är varm, barnpoolen är varmare och bubbelpoolen är varmast! Det är nästan så att man hör hur fläsket läggs i het panna då man vidrör vattenytan med knubbtån. Men där satt vi och njöt tills vattengympan startade. Upp ur poolen, alldeles röd och go', in i duschen och så var vi ombytta och klara. Iris slocknade så fort hon satt sig i bilstolen. Vi åkte till mormor och var där tills morfar och sambon (min sambo, inte morfars (det hade varit intressant)) kom från Norsjö. Sen åkte vi hem vid 19-tiden.

Hemma hängde jag upp baddräkterna och handdukarna. Min baddräkt, märkte jag, är genomskinlig från mitten av ryggen och ner. Just härligt att veta när man legat hela jävla förmiddag med arslet i vädret i en barnbassäng, frustandes som en val som strandat. Tur att det bara var, förutom oss, tre vuxna och fem barn. Plus alla anställda som satt på andra sidan glaset med blicken mot barnpoolen. Plus alla kommunalarbetare som, dagen till ära, beslutat sig att titta till rutschkanan i barnpoolen.

Here she is, the famous butt crack!

onsdag 7 oktober 2009

Innebandy-premiär

Igår var som sagt första träningen med det nystartade innebandylaget för tjejer.

Jag hoppades att det skulle komma 15 tjejer, och då skulle det vara bra.

Det kom över 30 stycken. Och därtill var det många som fick förhinder, och hade alla dom kommit hade det blivit kring 40 tränande. Det var knappt nog med utrymme på plan.

Men kul var det! Ser fram emot nästa veckas pass.. UNDERBART!

tisdag 6 oktober 2009

Ett, två, tre...

...på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte smäller det!

Nu är det dags. Start ikväll: Innebandy för damer.

JAG LÄNGTAR!

måndag 5 oktober 2009

Cheer me up's

Don't crap were you eat, den har jag hört...

Don't piss in your own wet suit, var ny.

Summerar lite hur det känns idag.

Allt hopar sig; måsten och hinn's och ska's.

I allt elände hittade jag en trevlig shoppingsida: adisgladis.se, fylld med bara ekologiska produkter. Sånt gör mig glad! Ekologiskt tänk, inte shopping!

Nån gång kanske man får uppleva saker och ting utan press och stress, den som lever får se. Ska bara uthärda till helgen, så kanske man får ett migränanfall som "rensar" luften.

söndag 4 oktober 2009

Varde ljus...

Har under mina år i loppis- och second hand-svängen samlat på mig några lampor. Och de jag tycker mest om är följande:

Den gröna lampan fyndade jag på Lions årliga loppis i Arvidsjaur, för en ynka 20-kronorssedel.

Den stora genomskinliga lampan hade jag länge haft ögonen på, den och dess maka fanns på den lokala second hand-butiken. Men jag tyckte de var för dyra för mig. Sedan fanns det bara en kvar och då var priset nedsatt. Så jag köpte den, och har sedan dess ångrat mig att jag inte köpte båda när de fanns! 50 spänn gav jag för en, istället för 120:- för två! *suck*

Den orange-bruna lampan är mitt senaste inköp. Även denna har jag haft under uppsyn på lokala second handen. Men den har legat på en tok för hög budget för mig: 150:- för lamp-rackarn. Och sedan blev det lamprea på stället, fast en butiksanställd sa att det bara gällde vissa (inte min lampa) som ändå var nere på 60:- så jag tänkte: "Ok, jag köper den ändå!" Och sedan när jag kom till kassan, stod en annan anställd där, och sa att den kostade 60:-, fast det var ju halva priset på lampor, så jag skulle få köpa den för 30:-. Min karma sjönk med 300 %, och jag har inte arbetat ikapp på mitt good will-konto!

Den lilla lampan gick lös för 25 spänn, dyrt med tanke på de övriga lamporna. Och jag kan väl inte påstå att jag är särskilt supernöjd med det köpet.

fredag 2 oktober 2009

Lantlif

Har efter flera dagar, veckor, månader, intensivt bloggletande, hittat några bloggar jag känner passar mig.

En av dessa; L a n t l i f, har nu en pågående utlottning. Hennes blogg är fylld med vackra bilder, och tokmycket inspiration.

Och en sucker som jag är för julen, så tyckte jag att det var läge att delta.