måndag 28 september 2009

Träning

Har försökt mig på lite tecknande av Manga under dagen. Måste put on my A game innan det väl gäller.
Jag hade ritat en figur under gårdagen, och var riktigt nöjd. I morse tog jag fram teckningen, och spysmaken i munnen gjorde sig påmind. Så det var bara att sätta sig ner igen och låta pennan gå lös på pappret. Och denna gång blev det så här. Idag är jag nöjd... Hur det är imorgon får vi se.

söndag 27 september 2009

Från fredag till söndag.

I Fredags åkte vi och såg Flickan som lekte med elden, andra filmen av Stieg Larsson. Tycker den inte var lika bra som ettan, men med tanke på Noomis tolkning av Lisbeth, så ger jag filmen en 4:a av 5.

Kanske får filmen sitt höga betyg tack vare att jag blev så glad över att jag skulle få köpa bordet och stolarna på second hand-butiken. Nu gäller det bara att hitta en plats där bordet kan stå tills vidare. För i dagsläget ryms inte bordet i vårt lilla kök. Men vi har fått höra att den andra hyresvärden i huset har planerat att flytta ut efter hösten, och det känns verkligen muntert. Inte för att han flyttar ut, utan för att vi får större plats att leva på. Och så håller jag på att bli innerligt trött på väderomställningarna som råder i vårt hem. Trots en närmast tropisk hetta på övervåningen, råder det inte bot på det arktiska klimat som orsakar frostskador på blottade mjukdelar, i köket. Som jag nämnt i tidigare inlägg så finns blott ett av nedervåningens fem element, i köket. Men jag vet redan hur jag skulle vilja möblera den dagen vi får rå om hela huset.

Sedan bar det av till Kalix för serieavslutning i fotboll för sambons lag, på lördagen.

Idag, har jag jobbat med byrån och försökt få den färdig. Nu ska det inte vara mycket fix kvar på den. Jag har även läst in mig på manga under några dagar. Fick nämligen ett telefonsamtal för någon vecka sedan då en kvinna från ABF inledde samtalet med: "-Jag har hört att du är duktig på att rita." Det visade sig att hon sett en teckning jag gjorde under våren, jag ritade tre av studenterna på lärcentrumet (däribland re.do) och ansvarige på lärcentrumet såg denna och kopierade den till sitt rum. Och där hade ABF-kvinnan sett min teckning och frågat vem som ritat den. På så vis blev jag kursledare för manga-kursen som ska hållas v. 44. Därför har jag kommit underfund med att jag ska sprida mer av min "konst" på samhället. Kanske ringer kyrkan och vill ha en ny takmålning...

fredag 25 september 2009

Praise the Lord!

Jag tackar gud för den lokala second hand-butiken. Blir överlycklig varje gång jag går in där och hittar alla möjliga fynd!

Och tisdagen som var, gjorde mig inte besviken. Jag gick runt i butikens första del, koncentrerade mig lite väl mycket på dukar och tyger, för jag tänkte det vore kul att hitta några fina som jag kunde sy kuddar av. Och med min gravid, second hand-ogillande, kompis i följtåg, hade jag inte allt för bråttom runt. Men jag lyckades faktiskt omvända henne lite, hon köpte två tavlor, dock till hennes farbror, men ändå!

Men när vi avklarat första delen, började vi närma oss den delen av butiken jag gillar bäst. För här hittar man guldkornen. Möbelavdelningen med lampor och diverse prylar.

Och där stod den!

Den ultimata middagsmöbeln! Ett runt bord, med fyra stolar, i mitt träslag. Det som jag bara gått och väntat på. Överlycklig, klev jag fram mot bordet och kände lyckan abrubt bytas ut mot missnöje. Bordet var redan tingat, bara bordet. Inte stolarna. Men som den snikne person jag är, så tingade jag den i andra hand, skulle den inte längre bli tingad skulle jag ha den!

Detta var i tisdags, torsdags var jag förbi där för att leta efter en gjutjärnspanna åt mor, och i samma veva gick jag ut till möbelavdelningen och bordet stod kvar, fortfarande tingat av två personer.

Idag ringde butiksföreståndarinnan och sa att bordet; det var mitt!

JOY TO THE WORLD!

tisdag 22 september 2009

Tandis


Det blev ingen större lagning. Utan bara lite mer plast på tanden, sen var det bra. Så mina profylax-övningar, bedövningssprutor och mentala träningar var helt onödiga!


Here is the chick with the one million dollar smile!

måndag 21 september 2009

Double FECK!

Åkte ner till Gnarp på snabbvisit. Och med snabbvisit menar jag SNABBVISIT! Direkt efter sambons match, (klar 16.00) åkte vi hem; bytte blöja på dottern, bredde mackor och packade snask, frukt och juice i kylbag, för att sedan 16.30 sätta oss i bilen och gasa på söderut.

Fem timmar senare parkerade vi bilen på infarten till sambons tidigare adress: Föräldravägen 4ever, 8längtar5 hem2 Gnarp.

Väl framme fick skrutt springa av sig lite, sedan krypa isäng runt midnatt (helstörd nattsömn). Mitt i natten skuttar sambon upp i panik; VAD ÄR DEEEEEET?!!!!!!!!!!???!! viskar jag. IRIS RAMLA UR SÄNGEN!!!!!!!!!!!!! viskar han lågmält tillbaka.

Senare under söndagen berättade sambon att han inte hittat Iris direkt, utan han hade klivit över henne, gått till andra sidan sängen och när hon inte var där - fått lite panik. Men då han hittade henne sov hon gott på kudden (vi lagt dit i förebyggande syfte) på golvet.

Men iaf, resten av natten fortskred utan några större incidenter. Däremot ringde väckarklockan på tok för tidigt. Seven o'clock är inte lagligt en lördag! Men vi var illa tvungna; Sambon hade skola i Härnösand under dagen så han avvek från platsen redan kl. 8.00. Jag och skrutt däremot fick ta det lugnt och hälsa på hos faster och kusinerna. Sedan en titt i Raskens och vidare tillbaka upp på Gnarp. Där skulle vi intaga en ljuvlig lunch, bestående av rester, innan vi skulle tränga in oss i bilen upp mot Härnön.

KRUNCH! Den ljuva lunchen fick ett abrupt slut. Tydligen gjorde mina tänder en selektiv tabbe när de beslutade sig för att, med kraften av flera TerraNewton, tugga sönder en diamantbit som förvirrat sig ner i taco-soppan. Vilket resulterade i att jag nu på morgonskvisten fick ringa och boka tid hos tandläkarn.

Och nu när jag skulle vältra mig i mitt tragiska öde, på bloggen, letade jag efter en lämplig bild att illustrera min sönderflisade tand. Så jag sökte på en bild med texten tandskada och fick fram följande:

Tandskada

Tycker denna bild sammanfattar min trasiga tand bättre än vilken ilande tandbild som helst.

tisdag 15 september 2009

Jobb jobb jobb

Blir några dagar till... Känns riktigt trevligt! Underbara barn.

Så det blir ett tag till innan jag får upp några fler fynd!

fredag 11 september 2009

Hell-bårnes!

Nu är jag så frickin' trött att jag knappt vet in eller ut!

Det blev några extra dagar på jobbet. Så tom tisdag har jag sysslor.

Och jag har inte fyllt på kontantkortet på mobilen...

fredag 4 september 2009

Helg

Puh! Skönt att vila fötterna, för nu är det helg!

Ska försöka göra några fynd-inlägg när jag kylt ner små-tåern...