måndag 31 augusti 2009

Dax

Nu är det fan dax.

Läsa kemi i sinne!

fredag 28 augusti 2009

Hej hej...

...hemskt mycket Hej!

Hej hej!

Imorgon är det tänkt att jag och Errajka ska göra ännu en loppis osäker.

Måste börja spara pengar!

torsdag 27 augusti 2009

Måste bara...

Sitter vid datorn istället för att plugga. Men I had to! Cheater cheater - compulsive eater!

Jag säger bara smask!

För er som inte gillar Chrissan; shut your mouth! Ni måste inte se på videon, bara lyssna... Låten är underbart fin och sorgset vacker.

It's the final countdown

Sitter och lyssnar på Morgonpasset, samtidigt med mobilen mot örat; ringer mamma, skolböckerna ligger bakom mig och bara väntar; väsande i mitt öra: Come hither!

Har ringt ännu en förening. Denna gång hoppas jag verkligen! Men samtidigt kanske det är dumt att tro på en lyckad utgång. Ska börja bli pessimistisk till allt - Visst ja! Det är jag ju redan!

Nu blev det en bättre låt; Human...

Funderar lite lätt på att jag kanske ska sitta här och recensera låtarna som spelas på radio, istället för att studera. Hrm, smakar på tanken, suger lite på orden...

Gjorde en gigantisk fotobeställning igår (gigantisk i mina mått mätta). Fuji direkt har kampanj på 100 gratisbilder (erbjudandet gäller till och med idag). Såg att de redan hade skickats, så förhoppningsvis hinner jag få dom innan imorgon. Det är så gammeldags härligt med riktiga kort! I love it!

tisdag 25 augusti 2009

Dagens andra

Kan ju inte bara prata innebandy; måste ju ha med lite roliga loppisprylar!

Hittade denna underbara LP på en loppis i Åmsele. Till alla er som inte känt er tillräckligt mogna för att lyssna på denna välkomponerade eufori; väx upp! Nu är det på tiden. Min mor har lyssnat på det, din mor har lyssnat på det. I varje sovrum har det någongång förekommit ett par vita handskar. Don't deny it!

Däremot köpte jag den inte, tyckte den hade lärt mig allt den kunde, så den fick ligga kvar och glädja någon annan.

Sen vill jag bara visa vilken hurtig sambo jag har. Aldrig att jag orkar göra nått sånt här på semestern! Fy bubblan!


Surt sa räven...

...och jag tror att Iris kan instämma. Idag under fotbollen försökte hon nämligen att få rönnbären att smaka gott. Men hon gav upp efter bara två bär.

Däremot blev dagens glädje förvandlat till kvällens sorg. Kring 12-tiden på förmiddagen ringde mannen som iordningställer tiderna för sporthallen, och han hade bokat in innebandytjejerna på tisdagar mellan 20.00 och 21.30. En riktigt bra tid, må jag säga. Sedan var det lite funderingar kring den andra tiden, men det fanns möjlighet till en på fredagar. Detta var glädjebeskedet, om någon undrar...

Senare under U15-matchen mellan Sverige och Finland, stötte jag på ordförande för den förening jag gjort ett intresseanmälan hos. Men under styrelsemötet hade det blivit ett klart NEJ till min fråga om de var beredda att ta innebandytjejerna under sina vingar.

Men så lätt ger jag mig inte. Imorgon ska nya föreningar kontaktas. Men jag hoppas verkligen verkligen att någon nappar. Det är så nära nu, vill inte falla precis innan mållinjen!

måndag 24 augusti 2009

Blah!

Första skoldagen.

Känner mig i form!

Hoppas det varar längre än till på onsdag...

fredag 21 augusti 2009

Second humle

Tog hand om en vilsekommen humle under våren. Den fick den preminenta platsen på framsidan av vårt hus.

Och från att ha varit liten och klen, till att nu vuxit till sig och ha blivit underbart grön.

Kunde inte motstå frestelsen att leka lite med kameran.

torsdag 20 augusti 2009

Visitors

Under första semesterdagarna fick vi långvägabesök. Errajka och hela familjen begav sig till söderns land, till varm och solig strand.

Vid denna vistelse åkte vi till det ökända Birsta.

Alla hämningar släppte. Illusionen om mognad bröts och nya vänskapsband knöts.

På allmän begäran...


Tacky!

onsdag 19 augusti 2009

Begär

Under mina sommarauktioner, är det en sak som etsats sig fast i minnet. En lampa, med en oerhörd pondus. Skulle inte passa i mitt nuvarande hem, men en liknande, fast lite mindre, kan jag se i mitt framtida!

Den gick för närmare 9000:-

Hade den legat kring 200:- hade jag budat. Men jag hade en tight budget!

Så jag ropade in, i all iver, in ett par OFANTLIGT fula skålar av misstag. Jag hängde inte med i vad som auktionerades ut, och såg ett par skålar på bordet som var snygga. Svägerskan sa: "de där var ju snygga", och jag buda. Och när någon ropade 40:- viftade jag med handen. Och när denna någon ångrade sig, ångade jag på med handviftandet. Tydligen förstod denna någon att det inte var dom snygga skålarna som auktionerades, utan ett par fula. Och där satt jag och viftade ivrigt och glatt. Svägerskan uttryckte sin förvåning med ett litet: "Men!?". Hon hade tydligen hängt med i svängarna. Inte jag. Och när mannen som bar ut sakerna kom med två fula skålar blev jag mäkta förvånad.

Någon som vill köpa ett par skålar för en billig penning?? Ge mig ett bud!

måndag 17 augusti 2009

Fat for life!


Hittade ett fat som föll mig i smaken på second hand i grannkommunen.

20:-

I loooove it!

fredag 14 augusti 2009

Var ska jag börja?

Största lyckan i sommar, infann sig när jag upptäckte att mina svärföräldrar sitter på en guldgruva när det gäller gamla fina grejer. Det är lador, förråd, vindar och källare fyllda till bredden med allt ifrån tidigt 1900-tal och hippiga nylonstrumpor till Iris. Bagagen på hemvägen var stuvad med saker på hemvägen.

Som berättat har vi jobbat som bara attan med lillstugan, och under minisemestern fick vi upp hyllan som jag så länge velat smälla upp. Och det var verkligen på tiden, så jag fick upp lite av mina auktions- och loppisfynd.

De två runda på högsta hyllan är julklappar gick fick för länge sedan av min lillasyster. Egentligen oljelampor, men jag har lite svårt för lukter, så jag har använt dem som ljuslyktor. Vasen i mitten, i min favoritfärg turkos, följde med i auktionsfyndet nedanför. Fem koppar och åtta fat av Gustavsbergs Emma till det fagra priset av 70 riksdaler. Såg likadana koppaar på loppis i Mårdsele, där tog de 40:-/kopp och 15:-/fat. Så jag kände mig inte allt för ledsen. Tyvärr har jag ingen bättre bild på fatet som ligger på nedersta hyllan, men det tog jag, när jag deltog i tipsrundan där min svärfar fuskade, som pris för en väl genomförd insats. Ett väldigt söt liten tallrik.

torsdag 13 augusti 2009

Hemma

Nu är vi hemma igen, har hunnit med både Birsta och Rocks idag, samt lunch och en Chai-latte. Såg till min fasa att de använde essens till den, men det får jag väl leva med, för den är fortfarande god. Men inte lika god som den jag drack (den första jag drack) i Östersund, som gjordes på ett mer riktigt sätt. Sen har jag provat på att göra hemma, men jag hade inget att skumma mjölken med, så den blev inte riktigt frothy!

Men i alla fall hemma, nu ska jag börja redovisningen av mitt missbruk!

måndag 10 augusti 2009

Minisemester

Beslutet togs under torsdagen: Vi åker ner på blixtvisit till Fjärn, för att andas ut och vila nerverna inför den kommande skol- och arbetsstarten. Efter att sambon spelat match på lördagen i Luleå, åkte vi hela vägen ner till Gnarp och vi var faktiskt nere i skaplig tid. 23.30 kunde vi checka in vårt bagage och ta en nattmacka. Hemresan sker någon gång mellan onsdag och torsdag, är inte riktigt bestämt än. Men däremot är det bestämt att vi ska förbi Birsta och all dess härlighet... In på IKEA för att köpa två vita Billy-hyllor som ska upp på väggen i vårt bibliotek, sedan ville sambon på Rocks och köpa cd-skivor, och mitt enda krav var en Chai-latte från Kahls = SMASK!

Innan dess hade jag tänkt hinna med att plantera lite blommor och grejs framför min fina spaljé. Får se om jag hittar några blommor som trivs med att flytta.

Däremot är jag lite rädd för att vårt fina träd har fått kalla f/r-ötter, jag hoppas inte det. Men jag kan ana var åt det barkar (höhöhö, fast ändå inte).

torsdag 6 augusti 2009

Pissmyran

Min dotter är en levande vattenspridare.

I love her!

onsdag 5 augusti 2009

Harrü Påtter

Igår åkte jag, sambon och de äldsta syskonbarnen och såg HP och halvblodsprinsen. Jag måste medge att jag känner mig lite besviken. Visst är filmen spännande, men det är långt ifrån lika gripande och chockerande som i boken. Ok, det stämmer i det stora hela, men inte på de små viktiga detaljerna. Så halvblodsprinsen får 3,5p av 5 möjliga. Läs böckerna istället, eller kanske det är bättre att se filmen först. Bli gripen av den, och sen läser man böckerna och får till ett stortjut. Fast då går man i och för sig miste på den totala vändningen som gör att man måste läsa samma stycke om och om igen! Så jag måste ändra mig: Läs först, se sen!

Inför filmen gick vi på Ica och handlade godis och en dricka, på bion köpte sambon mellan-paketet; en mellan dricka och en mellan popcorn. Jag och syskonbarnen köpte Blockbuster-paketet! 2 0,8L Coca-Cola, en stor binge med sour creme-snacks, och en BAUTA-popcorn-kopp. Drickorna fick flickorna, sour creme-snacksen tog ena tjejen, och jag och den andra tjejen delade på popcorna. Vi åt inte upp allt! Ingen orkade då äta på Max efteråt! Konstigt?!

tisdag 4 augusti 2009

Sommaruppehåll

Har varit en fantastisk semester, och den håller på ytterligare några underbara dagar. För nu har nämligen solen visat sig igen och det är varmt; nååå jävulskt!

Har hunnit med så mycket i auktion- och loppis-väg att jag inte vet var jag ska börja. Ska skrapa ihop alla bilder av mina dyra inköp så de kan vara till allmän beskådning.

Tills vidare kan jag stoltsera med den nybyggda bron/trappen och spaljén som numera pryder vårt lilla krypin i Norrfjärn. Bredvid huset har vi även satt en klotpil. Iris fick ett träd i doppresent, och den kunde inte komma mer väl till pass.


Mannen på bilden är inte ny, men det var inte långt ifrån att det kunde ha blivit en ny man under bygget av bron. Så mycket gräl för en så liten bro kunde man inte ha trott. Men det var det värt. Är riktigt nöjd över slutresultatet! Tanken med spaljén är att i framtiden låta klätterväxter växa och bli en vägg så att man får ett litet grönt rum på verandan. Allt material är dessutom återanvänt. Sambon röjde området som syns i bakgrunden, slyet kvistades och sedan byggdes spaljén.