söndag 31 maj 2009

Bilproblem

Hann se livet passera i revy framför ögonen. Eller egentligen var det mer pengarna som rullade förbi. Trodde nämligen att det var startmotorn som gått, men vid närmare undersökning var det som tur bara batteriet som urladdats. När bilen startade fanns det ingen ände på min glädje. Borlänge Peace and Love var räddat! Med detta i åtanke skickade jag en bild på bilen och mig, till min partner in crime: Errajka.

I detta skede måste jag försvara mitt val av kläder; dagen har varit VÄLDIGT varm, därav valet av obscent korta shorts. Sen att jag inte äger ett snyggare par är de här rosa adidas, med lila stripes (uttalas stri-päss) kan inte hjälpas. Den bruna jackan är en hästjacka. Har tagit den hos syrran. Pannbandet är en födelsedagspresent, en trevlig present som dessutom följde med födelsedagspresenten är den igenkännliga Borg-frisyren. Tungan kunde jag inte kontrollera, och hudfärgen är nedärvd i rakt led från min far. Dessutom har jag dagen till ära prytt mitt ben med utomordentligt vackra blåmärken från senaste fotbollsmatchen (Fist-matchen). Kan det bli mer naket? Jo... men det är jag för generad för. Det här är lagomt naket och fruktansvärt poetiskt!

lördag 30 maj 2009

Ännu en migrän...

Not nice! Fan vad trist det är!

Igår kring 15.30-snåret såg jag åter igen tecknet på en kommande migrän. Kunde inte riktigt läsa ordentligt, och då skyndade jag att ta min medicin (en receptfri migrännässpray). Kanske funkade den, men inte tillräckligt. Fyra timmar, två pronaxen 500mg senare kunde jag sitta och se tv med solglasögon. Inte nog med att jag missat fyra timmar av mitt liv och två pronaxen, så hade jag även missat bortamatchen mot Ljusvattnet. Bussen hade avresa 16.30, så det var ju bara att skicka ett meddelande till spelande tränaren att jag inte skulle närvara. Inte kul, när man redan vet att vi har ont om folk som kan spela!

Idag är det sådär. Fortfarande öm i huvudet, men bättre. Fick se sambon spela från start, och det värmer mitt partiska hjärta.

Ska se om det är en auktion i närheten som man kan åka till imorgon. Eller så tar man det piano hemma istället.

Har ätit sushi idag... "-He e rent så he knull ini mun!"

lördag 23 maj 2009

Match

Idag har jag spelat match.

0-8

Har inte blivit mer fistad under en seriematch. Kan knappt gå, om det beror på att jag är otränad eller för att jag blev just fistad, det avslöjar jag inte. Någon hemlighet måste en kvinna få ha!

I alla fall spelade jag back.

Dubbelt fistad...

Imorgon bär det av till Aapua, nån mil norr om Korpilombolo, för att se sambon spelar match. Förhoppningsvis slipper dom bli fistade, men blir det så är det väl bara att se och njuta. Den sanna glädjen är som sagt skadeglädjen.

tisdag 19 maj 2009

Långhelg


Det har varit dåligt med fynd nu på ett tag. Men jag tänkte jag kunde visa en väldigt fin tallrik som blev inköpt för flera år sedan på auktion. Sedan hängde den några år i mammas och pappas källartrapp, helt undangömd och skymd.

Som jag tidigare nämnt är jag sjukligt förtjust i blommor. Och orkidéer är en våt dröm...

Errajka; jag har match den 27:e. Jag måste avboka...



...Matchen alltså!

måndag 18 maj 2009

Uppdatering.

För att avsluta det jag påbörjade: Laben gick bra, även om jag stötte på lite hinder i mitten och mot slutet. Men 0,75 g prov fick jag tillsist, efter att ha börjat med 3 g startmaterial. Ingen bra jämförelse eftersom det var molen vi räknade på. Men iaf så hade jag 19 % kvar efter 5 dagars laborerande. Godkänd blev jag!

Hemresan gick värre. Efter att halvt stressat sönder och var beredd på att preja bussen av vägen för att hinna med den, betalade jag min biljett. Väl inne på bussen och 6 timmars resande framför sig, började Iris hyta kall-pärern! Och hon höt och hon höt! I tre timmar höll hon på tills hon somnade in i min famn, och där fick hon sova ända tills vi körde in i Skellefteå. Då jag väckte henne fick jag till svar: Kall-pärern!

Väl hemma fick kropp och själ lugna ner sig och precis innan sängdags sa jag till sambon: Imorgon har jag säkert migrän!

MYCKET RIKTIGT! Bra jobbat Josefin, du vet verkligen hur kroppen din fungerar! Halv 7, när sambon steg upp och gjorde sig klar för fotbollsresa till Gällivare, vaknade jag med en hemsk huvudvärk. Jag fick be syskonbarnen komma över och ta hand om Iris, medan jag ömsom sov, ömsom låg över toalettstolen, tills min mamma kom och avlöste dom. Stackars barn, men Iris hade kul! Sedan vid 10-snåret kunde jag börja röra mig igen. Och då var det nästan avresa för egen del, till Robertsfors och spela fotboll. Och det gick ju som det gick. Jag har försökt spela innebandy några timmar efter ett migränanfall, och nu kom jag ihåg hur det kändes!

Men nog självömkat. Idag har jag jobbat, känns bra. Men huvudet är trött och kroppen skriker efter sömn! Vi får se vad som händer imorgon!?

tisdag 12 maj 2009

Peppar peppar...

Man ska inte ropa hej före man än är över ån.

Men laben har gått bra, än så länge.

Hoppas det fortsätter så!

...ta i trä!

måndag 11 maj 2009

SÄNG!

Tuff dag, tuff morgondag, tandborsten i munnen... Nu ska den ut!

söndag 10 maj 2009

Safe and sound...

Framme i söderns land. Här är det redan spirande grönt och skönt. Tyvärr önskade jag att jag verkligen kunde njuta av min vistelse. Men så är inte fallet... Igår fick nämligen skruttungen kräksjuka, och som följd av detta blev det ytterst osäkert om jag och hon skulle ta oss ner med buss. Därför bestämde sambon (älskade, älskade du!) att vi skulle köra ner, och fråga om farfars ville möta oss i Ö-vik.

Så nu är jag här, 47 mil från hemmet, fast ändå hemma... Jag har ju Iris med mig, men vad är hemmet utan fadern? Blott inget hem alls!!

Chris Cornell - Safe and sound (drygt 1 månad och 2 veckor bort Errajka!!)

fredag 8 maj 2009

Seriepremiär imorgon...

Spännande, men ont!

tisdag 5 maj 2009

Jobb

Har jobbat idag, och imorgon (eventuellt på torsdag om vädret jävlas med oss) ska jag följa klassen ut och titta på fåglar. Ska bli riktigt kul att använda sig av de latent liggande kunskaperna som biologikurserna (x till antalet) har gett mig.

Ska höra om jag vi hittar åt bofinken: tji-tji-tji-tji-vetemjöl...

måndag 4 maj 2009

T-minus 5 days, 23 hours, 30 minutes and 15 seconds

Jag tror jag spyr. När ovanstående tid är gången sitter jag nämligen på tåget, på väg mot söderns land. Men knappast till varm och solig strand!

Lab-veckan närmar sig med storm steg!

Det kokta fläsket är stekt, the ship has sailed och alla andra liknelser man kan komma på!

Som sagt. Tänk den som fick koppla bort allt ett tag, vara ångestfri och bara känna lugnet!

Underbar låt av Gnarls Barkley, med hemmagjord video, men det är ju låten som berör! OBS! Vill varna känsliga tittare för videon.. Risk för epileptiska anfall! OBS!

lördag 2 maj 2009

Första maj

Välkommen!

Har varit några fantastiskt härliga dagar nu... Idag vaknade även auktionsmonstret i mig. Såg en annons om en auktion, blott 5mil bort. Men jag sansade mig och stannade hemma, eller rättare sagt: Jag och familjen hälsade på Errajka som blivit gamm-tant!

Sms-växling:
Errajka: När kommer du asshole?
SH-M: skulle just ringa... Jag ska ta cellprovet nu och Ante har mens, så vi måst komma nån annan dag.